Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 24-02-2009

Aanrijding onder invloed

UTRECHT In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 februari heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed een aanrijding had veroorzaakt.

Rond 00.45 uur kreeg de politie meerdere meldingen van automobilisten die getuigen waren geweest van een ongeval op de Rijksweg A12. Ter plaatse troffen agenten, ter hoogte van De Meern, een vrachtwagen met aanhanger en een totaal vernielde personenauto aan. Volgens getuigen was de bestuurder van de personenauto met hoge snelheid tegen de achterkant van de vrachtwagen aangereden.

Ambulancepersoneel onderzocht de 35-jarige bestuurder uit Rotterdam. Het letsel bleef beperkt tot hoofdpijn en een lichtgekneusde hand. Na een eerste blaastest bleek dat de Rotterdammer gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 710 ug/l uit. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren en mocht met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur weer terug naar Rotterdam.

Aangehouden voor diefstal

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag drie mannen aangehouden omdat zij onderdelen van een auto hadden gestolen.

Door een getuige werd omstreeks 15.20 uur naar de politie gebeld omdat hij zag dat drie mannen onderdelen van een auto aan het strippen waren op de Manitobadreef. De mannen zouden ook tegen de auto hebben geschopt en vernielingen hebben gepleegd. Ter plaatse troffen agenten drie mannen, één van 19 en twee mannen van 21 jaar, allen uit Utrecht, aan.

De mannen gaven aan niets bij de auto gedaan te hebben. Toen de agenten in de auto van de mannen keken zagen zij onderdelen liggen die vermoedelijk van de bewuste auto waren gesloopt. Ook zaten er diverse deuken in de auto. De verdachten werden aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Zevenwouden heeft de politie maandagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder omstreeks 18.10 uur over de Zevenwouden rijden. De agenten hadden het vermoeden dat de bestuurder onder invloed was. De 39-jarige automobilist werd aan de kant gezet en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 1145 ug/l uit. Zijn rijbewijs kon niet ingenomen worden omdat hij al eerder gepakt was voor het rijden onder invloed en al zijn rijbewijs had moeten inleveren.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Homeruslaan vond maandagmorgen een aanrijding tussen en auto en een bromfiets plaats. Hierbij raakten twee personen gewond.

Rond 11.15 uur kreeg de politie een melding dat op de kruising Oudwijkerdwarsstraat met de Homeruslaan een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek dat een 16-jarige jongen uit Utrecht geen voorrang had verleend aan een 22-jarige automobilist uit Utrecht. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de bromfietsbestuurder en zijn 15-jarige passagier uit Utrecht, gewond raakten en voor onderzoek naar het ziekenhuis werden gebracht.