Politie Gelderland-Zuid

Inzittenden auto komen met schrik vrij op A2

Waardenburg, 23-02-2009 o Maandagochtend omstreeks 11.10 uur kreeg de meldkamer van de politie van een getuige door dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de A2 links ter hoogte van Waardenburg. Er zouden mogelijk mensen bekneld zitten in een auto.

Door deze melding werden gelijk alle hulpdiensten ingeschakeld. Politie, brandweer, twee ambulances en de traumaheli. De agenten die als eerste ter plaatse kwamen troffen op de vluchtstrook een personenauto aan met daarin vijf personen. De auto werd bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Amsterdam. De inzittenden konden allemaal zelf de auto uitkomen. Enkele inzittenden klaagden over hoofdpijn en nekklachten. Uit voorzorg werden twee van hen naar het ziekenhuis in Tiel gebracht. De personalia van hen waren bij het opmaken van dit bericht nog niet bekend.

De bestuurster zou op de middelste rijbaan achter een vrachtwagen hebben gereden. Zij wilde deze inhalen maar op het moment dat zij naar links gaat, verliest zij de macht over het stuur en raakt daarbij de vangrail aan de linkerkant van de weg. Vervolgens raakt zij met haar auto de vrachtwagen die ze had willen inhalen. Uiteindelijk kan zij haar auto op de vluchtstrook tot stilstand brengen. De vrachtwagen kon niet meer worden achterhaald. (14)

Laatst gewijzigd 23-02-2009 15:29 | © Regio Gelderland-Zuid |