Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 23-02-2009

Carnaval in Breda verloopt zondag zonder al te grote wanordelijkheden

BREDA: De viering van carnaval in de Bredase binnenstad is
zondagavond- en nacht zonder al te grote wanordelijkheden verlopen. Er was opnieuw veel publiek op de been, maar niet zo extreem druk als op zaterdag. De politie was behalve met agenten te voet en per fiets (bikers), ook met agenten te paard aanwezig in het centrum. Via het cameratoezicht werden de stappers 'live' gevolgd, zodat er bij eventuele incidenten direct actie ondernomen kon worden. Er werden elf aanhoudingen verricht, voor het merendeel vanwege openlijk geweld. Die vechtpartijen vonden vooral plaats rondom de Haven. Een slachtoffer van een dergelijke mishandeling is naar het ziekenhuis vervoerd, vermoedelijk met een hersenschudding.

Beginnend bestuurder in Alphen stomdronken achter het stuur

ALPHEN: De politie heeft zondagavond rond 20.30 uur op de Boshoven een 23-jarige automobilist uit Alphen gearresteerd, nadat hij werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen een auto rijden met een lekke band en de alarmlichten aan. Ook reed de besturuder erg zachtjes. De agenten gaven de man een stopteken en zagen direct dat hij dronken was. De Alphenaar probeerde nog weg te lopen, maar werd snel achterhaald. Op het bureau blies hij 1025 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is
toegestaan. Bij waarden vanaf 350 ug/l wordt bij deze categorie automobilisten het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

ETTEN-LEUR: Een 23-jarige automobilist uit Etten-Leur, eveneens een beginnend bestuurder, werd maandagmorgen tegen 02.00 uur aangehouden op de Marathon. Ook zijn verkeersgedrag (hoge snelheid) viel op. De bestuurder blies 350 ug/l, dus hij had bijzonder veel geluk dat zijn rijbewijs niet werd ingenomen. Uiteraard werd wel proces-verbaal opgemaakt en kreeg de man een rijverbod van vier uur opgelegd.

Man uit Etten-Leur betrapt met cocaïne

ETTEN-LEUR: Een 19-jarige man uit Etten-Leur is zondagavond rond 23.00 uur aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Lange Brugstraat. De man werd door beveiligers gefouilleerd en bleek drie zakjes cocaïne bij zich te dragen. Daarop belde de portier de politie. De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 17-jarige jongen uit Etten-Leur werd maandagmorgen tegen 01.45 uur gearresteerd op de Lange Brugstraat, nadat hij agenten had
uitgescholden voor 'mongolen en kankerwouten'. Hij mocht mee naar het bureau.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 23-02-2009 14:58 | © Regio Midden en West Brabant |