Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 23-02-2009

Duk bezocht carnaval in district Tilburg

DISTRICT TILBURG: In de carnavalsnacht van zondag 22 februari op maandag 23 februari 2009 verrichtte de politie in totaal 5
arrestaties. Ook tijdens de derde dag van carnaval 2009 was de politie nadrukkelijk en duidelijk zichtbaar aanwezig in de Tilburgse
binnenstad. Er waren veel bezoekers en in eerste instantie hing er een goede sfeer. Door overmatig alcoholgebruik (en soms ook drugsgebruik) werd de sfeer later wat minder gemoedelijk. Agenten te voet en bikers traden op waar dat nodig was. Verder werden de beelden van het cameratoezicht in de binnenstad 'live' uitgekeken om direct in actie te kunnen komen bij calamiteiten of escalaties. Er werden namelijk vijf personen gearresteerd. Vier vanwege mishandeling. De vijfde arrestant gooide een fiets tegen de toezichtpost op de Heuvelring.

Zeven minderjarigen opgepakt na openlijke geweldpleging

TILBURG: Op zondagavond 22 februari 2009 pakte de politie rond 22.30 uur zeven minderjarigen op na een openlijke geweldpleging op de Kijkduinlaan.. De groep had een het glas van een bushokje vernield. Een getuige zag het vandalisme gebeuren en ging achter de groep aan. Hij zag dat ze in de Kasterenstraat een stadsbus stapten en seinde chauffeur in. Die waarschuwde op zijn beurt de politie, waarna de arrestaties volgden. Het gaat om zeven jongens uit Tilburg, drie van 16 jaar oud, drie van 17 jaar oud en een van 19-jaar oud. Ze zijn maandagochtend, na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Politie schrijft 510 snelheidsbekeuringen uit

TILBURG - Medewerkers van het Verkeers Handhavingsteam hielden zondagmiddag 22 februari een snelheidscontrole uitgevoerd op de Ringbaan Noord in Tilburg. Tussen 15.15 uur en 21.30 uur werd de snelheid gemeten van 1.890 passerende motorvoertuigen. Er werden in totaal 510 snelheidsovertredingen geconstateerd op de weg waar 50 km/uur de maximale snelheid betreft. De snelste overtreder passeerde de radarapparatuur met 100 km/u.

Auto-inbrekers op heterdaad ingerekend

TILBURG: Vier auto-inbrekers zijn maandag 23 februari 2009, omstreeks 00.30 uur, op heterdaad gearresteerd in de Javastraat. Kort na de melding sprak een motoragent een verdacht persoon aan. De 18-jarige Tilburger had een onderdeel van een autoradio onder zijn kleding en werd aangehouden. Gelijktijdig zagen andere agenten dat er in de Sumatrastaat nog een tweede auto-inbraak plaatsvond. De dader ging er vandoor en werd met behulp van diensthond Rigas achterhaald. De 19-jarige Tilburger werd snel achterhaald en moest vanwege een bijtwond in het ziekenhuis verzorgd worden. Twee handlangers werd ook opgepakt. Een van hen (18 jaar) zat in een vluchtauto te wachten. De ander (17 jaar) liep in de omgeving rond. Het viertal is voor nader onderzoek ingesloten.

Twaalf automobilisten kijken te diep in het glaasje

TILBURG: Agenten van het Verkeers Handhavingsteam hielden tussen zondag 22 februari 2009 20.00 uur en maandag 23 februari 2009 te 05.00 uur alcoholcontroles in Tilburg. Dat leverde 10 overtreders op.

Op de Nieuwe Bosscheweg moesten 200 automobilisten aan een blaasproef meewerken. Acht waren er in overtreding en werden gearresteerd. Van twee beginnen bestuurders werd (gezien de hoge uitslagen 425 en 580 ugl)
het rijbewijs ingevorderd. Een van de overtreders stapte al weer achter het stuur nog voordat zijn rijverbod afgelopen was. Hij werd opnieuw gearresteerd, kreeg een tweede proces-verbaal en mocht zijn autosleutels tijdelijk inleveren

Op de Ringbaan West zijn 285 bestuurders gecontroleerd, waarvan er vier teveel gedronken hadden. Van een automobilist is het rijbewijs ingevorderd (645 ug/l)
Twee van de overtreders waren beginnend bestuurders. Dat betekent dat zij korter dan vijf jaar hun rijbewijs hebben.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.
Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een
ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 23-02-2009 15:22 | © Regio Midden en West Brabant |