Ingezonden persbericht


Current Analysis evalueert beheerde beveiligingsdiensten van T-Systems Hoog beveiligingsniveau voor klanten, sterke concurrentiepositie en gecertificeerd voor ISO 27001

Vianen, 24 februari 2009 - T-Systems heeft op het gebied van beheerde beveiligingsdiensten een sterke concurrentiepositie in Europa opgebouwd. Dat zegt de Amerikaanse consultancyorganisatie Current Analysis in een recente evaluatie. In een onderlinge vergelijking van leveranciers van deze diensten behaalde T-Systems, de zakelijke tak van Deutsche Telekom, de hoogste score van alle leveranciers.

T-Systems heeft in Europa een leidende rol op het gebied van advies en assessments van netwerk- en databeveiliging. Het bedrijf biedt advies- en analysediensten in twintig landen. Alle diensten zijn strikt gebaseerd op de ITIL-standaarden (IT Infrastructure Library). T-Systems loopt met name op het gebied van authenticatiediensten voorop, die het bedrijf levert vanuit zijn eigen geaccrediteerde Trust Center. Het biedt van daaruit complete identiteits- en toegangsbeheerdiensten op basis van op maat samengestelde rollen- en rechtenconcepten. In de evaluatie behaalde T-Systems ook de hoogste score in Intrusion Detection Prevention (IDP). Daarbij gaat het om het detecteren van aanvallen op computers en netwerken.

"De positieve evaluatie weerspiegelt onze expertise in beveiliging", zegt dr. Stefan Schloter, CIO van T-Systems. "Beveiliging vormt een integraal deel van onze bedrijfsprocessen. Daarom laten we onze beveiligingsmaatregelen, bedrijfsprocessen en technologieën voortdurend evalueren door onafhankelijke experts en organisaties." T-Systems is ISO/IEC 27001-gecertificeerd: dit is de wereldwijd geaccepteerde standaard voor de hoogst mogelijke kwaliteit in IT-diensten.

Nu grote bedrijven zich meer en meer concentreren op hun kernactiviteiten, nemen ze vaker beveiligingsdiensten af van externe specialisten. Zo spelen ze in op de toenemende bedreigingen van netwerken en systemen. Current Analysis benadrukt dat bedrijven leveranciers moeten kiezen, die sterk zijn in databescherming en identiteitsbeheer en die diensten op maat leveren. "T-Systems biedt bedrijven een compleet portfolio van beheerde beveiligingsdiensten vanuit één loket. Deze voldoen alle wereldwijd aan dezelfde hoge eisen", zegt Bernt Ostergaard, Research Director bij Current Analysis. "Het aanbod omvat ook beveiligingsdiensten voor mobiele terminals." In 2008 kreeg T-Systems de 'TeleTrust Innovation Award' voor veilige mobiele communicatie.

Het rapport van Current Analysis beoordeelt de Europese markt voor beheerde beveiligingsdiensten in het vierde kwartaal van 2008. Het besteedt speciale aandacht aan de servicekwaliteit van leveranciers en aan markttrends.

T-Systems presenteert zijn beveiligingsdiensten tijdens de CeBIT in hal 11, Security World, stand 50/8.

####

Over T-Systems
Met een wereldwijde infrastructuur van computercenters en netwerken verzorgt T-Systems de informatie- en communicatietechnologie (ICT) voor multinationals en overheidsinstellingen. Deze divisie van Deutsche Telekom richt zich specifiek op de zakelijke markt en biedt geïntegreerde ICT-oplossingen die bijdragen aan de toekomstige communicatie van het bedrijfsleven en de maatschappij. Bij T-Systems werken ongeveer 46.000 medewerkers die branche-expertise combineren met ICT-innovatie. Dit resulteert in een toegevoegde waarde voor de kernactiviteiten van klanten wereldwijd. T-Systems behaalde in het fiscale jaar 2007 een omzet van ongeveer twaalf miljard euro. Meer informatie: www.t-systems.nl

T-Systems Nederland B.V.
Communications
Mirjam Wamsteeker
Telefoon: 0347 327 161
Mobiel: 06 41543236
E-mail: mirjam.wamsteeker@t-systems.nl