Ingezonden persbericht


Winvision benoemt Xander Coolen tot Directeur Business Development

Nieuwegein, 24 februari 2009 - Winvision, leverancier, adviseur en ontwikkelaar van ICT-oplossingen op basis van Microsoft-technologie, heeft per 1 februari Xander Coolen benoemd tot Directeur Business Development en lid van het directie team. Vanuit deze functie gaat Coolen zich richten op het verder uitbouwen en professionaliseren van Winvision's productontwikkeling voor met name de sectoren onderwijs en zorg. Coolen is afkomstig van Tryllian, waar hij de afgelopen jaren als Managing Director verantwoordelijk was voor de groei door onder andere het vormgeven van de nieuwe visie en strategie van de organisatie.

Met de benoeming van Coolen geeft Winvision concreet vorm aan haar toekomststrategie die gericht is op verdere groei van de organisatie, onder meer door het uitbouwen en professionaliseren van de activiteiten op het gebied van productontwikkeling.

"Vanuit haar betrokkenheid bij omvangrijke, bedrijfskritische ICT-projecten binnen onder meer het onderwijs en de zorg heeft Winvision grote kennis van en ervaring met de ontwikkeling van maatwerkoplossingen op basis van Microsoft-technologie voor organisaties binnen deze sectoren", aldus Coolen. "Door deze oplossingen om te zetten in standaard producten kunnen andere klanten sneller en beter profiteren van de kennis en ervaring die Winvision eerder heeft opgedaan in vergelijkbare trajecten."

Ronald Eleveld, algemeen directeur van Winvision: "We beschouwen productontwikkeling als een belangrijke succesfactor voor de toekomstige groei van Winvision. Met onze producten Digitaal Portfolio en Vizier hebben we hiervoor de basis inmiddels gelegd. Gezien Xander's grote ervaring met vergelijkbare processen bij bedrijven als Baan en Syntegra zijn we ervan overtuigd dat hij bij uitstek de persoon is om samen met het huidige team de groeistrategie van Winvision tot een succes te maken."

Coolen heeft de afgelopen drie jaar als Managing Director gewerkt bij Tryllian. Daarvoor was hij Alliances Manager bij Human Inference, werkte hij enkele jaren als Business Development Manager bij Syntegra en heeft diverse functies vervuld bij Baan, onder andere de functie van Manager Supply Chain Solutions. Coolen studeerde bedrijfskunde bij de Fontys Hogescholen en de Rijksuniversiteit Groningen en economie bij de Budapesti Corvinus Egyetem.

Over Winvision
ICT-dienstverlener Winvision richt zich op het adviseren, ontwikkelen, implementeren en beheren van oplossingen gebaseerd op het Microsoft-platform. Door de inzet van innovatieve ICT-oplossingen ontsluit Winvision de waarde van het Microsoft-platform voor zijn klanten. Als Microsoft Gold Certified Partner met elf competenties behoort Winvision wereldwijd tot de top. De 13 competenties onderbouwen de kracht die Winvision toekent aan het geïntegreerde Microsoft-platform als fundament voor bedrijfsbrede oplossingen in kennisintensieve organisaties. Winvision is sinds 2002 actief en inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 85 medewerkers. Winvision is gevestigd in Nieuwegein.