Ingezonden persbericht


Gemeente Dronten sluit meerjarige outsourcingovereenkomst met IT-dienstverlener Inter Access

Levering, onderhoud en beheer van complete ICT-omgeving

Hilversum, 24 februari 2009 - ICT-dienstverlener Inter Access heeft een vierjarig outsourcingcontract gesloten met de Gemeente Dronten. Het contract is getekend door burgemeester Aat de Jonge van Dronten en Michel de Meijer, CEO van Inter Access.

De Gemeente Dronten koos na een openbare aanbesteding voor Inter Access. De meerjarige overeenkomst voorziet in de levering van een complete ICT-oplossing voor ruim 350 werkplekken en het volledige beheer van het bijbehorende applicatielandschap.

Dronten is met 42.000 ha een van de grootste gemeenten in Midden Nederland. In de drie woonkernen Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant wonen ruim 39.000 mensen. Door de overeenkomst is Dronten zeker van een gestroomlijnde IT-voorziening die de organisatie in staat stelt haar werk optimaal uit te voeren.

Aat de Jonge, burgemeester van de Gemeente Dronten, spreekt zijn waardering uit voor het transparante proces van de aanbesteding: "Bij outsourcen gaat het niet alleen om het uitbesteden van automatisering, maar moesten we als organisatie goed afstemmen hoe we het stuur in eigen hand kunnen houden. Alleen dan kan het werken. In het traject is door de organisatie veel aandacht besteed aan het programma van eisen en voorwaarden die we stellen om de regiefunctie goed te kunnen blijven uitvoeren."

"Outsourcing is een belangrijk aandachtspunt voor Inter Access", zegt Michel de Meijer, CEO bij Inter Access. "We groeien sterk op dit gebied en hebben bestaande en nieuwe klanten veel te bieden. We zijn dan ook verheugd dat we uit de strenge selectieprocedure als beste partner naar voren zijn gekomen. Deze vierjarige overeenkomst is een verdere versterking van onze positie in de gemeentemarkt. Wij zijn met onze midoffice-suite WebNext en Zorg voor Jeugd-oplossing die gericht is op het vroegtijdig signaleren van risicokinderen, al bij tal van gemeenten actief en blijven ons richten op deze markt met een breed pakket van diensten en oplossingen."

# # #

Over Inter Access
Met ruim 1.100 medewerkers in Nederland en België is Inter Access de IT-dienstverlener voor de ontwikkeling èn het beheer van de informatievoorziening van middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, zorg, handel, industrie en financiële dienstverlening. Met onze kernactiviteiten Consulting, Technology, Solutions en Managed Services bieden we onze klanten integrale IT-oplossingen op basis van standaardcomponenten dan wel op basis van maatwerk, of door de inzet van mensen met hoogwaardige kennis en ervaring. Inter Access kiest bewust voor het toepassen van op standaarden gebaseerde technologie van de toonaangevende leveranciers IBM, Microsoft, Oracle en SAP. Daardoor zijn krachtige partnerships gegroeid en ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.Ingezonden persbericht