Ingezonden persbericht


Persbericht

Brocade toont end-to-end datacenter-virtualisatieoplossingen tijdens VMWorld Europe 2009

Eindhoven, 24 februari 2009 - Brocade (NASDAQ: BRCD) kondigt vandaag aan met tal van virtualisatie-gerelateerde onderwerpen en technologische vernieuwingen deel te nemen aan VMWorld Europe 2009, waaronder een presentatie over virtualisatie best practices, een proof-of-concept demonstratie met unified management mogelijkheden voor next-generation datacenters en een reference architecture whitepaper dat het gemak en de schaalbaarheid van verschillende virtuele workloads demonstreert, via Brocade storage area networks (SANs).

Sprekerssessie
Brocade's klant KPN, de grootste service-aanbieder in Nederland, en Brocade's Network Systems Architect Owen Higginson, zullen gezamenlijk een presentatie geven over best practices met betrekking tot gevirtualiseerde Microsoft Exchange applicaties en VMware ESX Server 3.5 die via een SAN van Brocade met elkaar verbonden zijn. Tijdens deze sessie presenteren zij de resultaten van een proof-of-concept waarbij 1.000 tot 5.000 Microsoft Exchange mailboxen via een gevirtualiseerde VMware infrastructuur draaien. Deelnemers aan de sessie leren hoe een gezamenlijke oplossing dezelfde betrouwbaarheid biedt als niet-gevirtualiseerde platformen, terwijl kosten en de complexiteit van het gebruik worden verlaagd. Daarnaast richt deze oplossing zich op het middensegment en organisaties die gebruikmaken van bladed servers en SAN storage.

"Het project toont aan hoe een draaiende Exchange binnen een gevirtualiseerde omgeving in vergelijking tot een niet-gevirtualiseerd model de infrastructuurbeheer aanzienlijk vereenvoudigt," zegt Herman Keijzer, Architect N&S, Innovatie, TV & Internet Services bij KPN. "De gevirtualiseerde omgeving vermindert niet alleen de complexiteit, het verlaagt tevens de eigendomskosten aanzienlijk. Het project heeft zonder twijfel bewezen dat bedrijven de controle over storage kunnen terugwinnen wanneer zij gevirtualiseerde omgevingen inzetten."

Unified Datacenterbeheer
Brocade geeft op de stand tevens een live demonstratie van Brocade's Management "plug-in" voor VMware vCenter Server omgevingen. Deze proof-of-concept toont het potentieel van een nieuw niveau in unified beheer dat uitgebreide visibiliteit biedt en geautomatiseerd beheer van een gevirtualiseerde infrastructuur, voorbij de grenzen van servernetwerken en in gedeelde storage. Door gebruik te maken van de uitbreiding van geavanceerde fabric services, via technologieën die zijn vastgelegd in switches, en Brocade host bus adapters (HBA's), zorgen de beheeroplossingen van Brocade voor een uniform beheer van het next-generation gevirtualiseerde datacenter, door de benodigde integratie met storage, server, en datacenterbeheer-frameworks.

Reference Architecture whitepaper
Als laatste heeft Brocade een reference architecture whitepaper geschreven die systeembeheerders helpt om de VMware ESX 3.5 virtual servers op high-performance Brocade Fibre Channel SAN's te ontwerpen en implementeren. Deze reference architecture paper biedt tuning- en setup-richtlijnen en kan door beheerders die VMware voor de eerste keer installeren, of een bestaande VMware omgeving willen optimaliseren, worden gebruikt als "toolkit". De paper bevat details zoals het optimaliseren en ontwerpen van Fibre Channel SAN in een gemengde workload omgeving, mulitvendor servers en array connectiviteit. Daarnaast bevat het informatie over lay-out overwegingen, boot vanaf SAN, N-Port virtualisatie, Quality of Service, back-up best practices, en andere aspecten met betrekking tot configuratie in een virtuele infrastructuur. Brocade heeft deze paper in samenwerking met InfoTouch ontwikkeld, een ICT-adviesbureau.

"Deze reference architecture paper demonstreert het installatiegemak en toegenomen schaalbaarheid van een Brocade Fibre Channel SAN voor een VMware omgeving," zegt Dr. Wolfgang Weith van InfoTouch. "Het opzetten van een fysieke infrastructuur direct vanaf het begin is van groot belang zodat bedrijven gemakkelijk hun VMware-omgeving kunnen schalen om aan de toekomstige eisen te kunnen voldoen."

"VMware en Brocade werken doorlopend samen om oplossingen te ontwikkelen die organisaties helpen om meer applicaties in te zetten op een vereenvoudigde infrastructuur," zegt Shekar Ayyar, vice president of infrastructure alliances bij VMware. "Door gebruik te maken van een schaalbare Brocade Fibre Channel SAN infrastructuur kunnen klanten van VMware en Brocade op een efficiënte en betrouwbare manier virtuele server-, netwerk- en storage-oplossingen verbinden. Klanten kunnen virtuele server- en storagemobiliteit van vooraanstaande industrieleiders inzetten, gebruikmakend van applicatie-specifieke Quality of Service met vereenvoudigd beheer, om meer rendement op investeringen te behalen en energie- en koelingskosten te verlagen."

Brocade Professional Services
Brocade Data Center Virtualization Professional Services helpt klanten hun applicatie en fabric performance te optimaliseren, databeveiliging te verbeteren en het beheer binnen het data center te verenigen. De services zijn in het leven geroepen om te voldoen aan de wensen van ICT-professionals die hun bestaande datacenters willen transformeren naar een geconsolideerd, dynamisch next-generation infrastructuur met geavanceerde virtualisatie capabilities aangeboden door bedrijven zoals VMware.

VMWorld Europe 2009 vindt van 24 tot en met 26 februari plaats in The Palais des Festivals, Cannes, Frankrijk. Brocade is Silver Sponsor van het evenement. Brocade is te vinden op standnummer 156.

Over Brocade
Brocade® (Nasdaq: BRCD) ontwikkelt de best presterende, meest kosteffectieve en betrouwbare netwerkoplossingen die complexe, data-intensieve bedrijven vandaag de dag helpt om hun informatieconnectiviteit te optimaliseren en de commerciële waarde van hun data te maximaliseren. Voor meer informatie bezoekt u www.brocade.com

###

Brocade, the B-wing symbol, DCX, Fabric OS, File Lifecycle Manager, MyView, and StorageX are registered trademarks, and DCFM and SAN Health are trademarks of Brocade Communications Systems, Inc., in the United States and/or in other countries. All other brands, products, or service names are or may be trademarks or service marks of, and are used to identify, products or services of their respective owners.

BROCADE CONTACTS

EMEA PR & AR
Stuart Marks
Tel: +44 (0) 1784 496474
Mob: +44 (0) 7734 688062
markss@brocade.com
Brocade Communications Systems
Ad Barghoorn
Telefoon: +31 (0)6 5168 2250
Ad.Barghoorn@brocade.com Pride PR
Jan Faber/Jessica van Rijswick
Tel: +31 (0)71 568 00 28
brocade@pridepr.nl