Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe Lammetjesfietsroute op Texel geeft je het ultieme lentegevoel

In het voorjaar worden de Texelse weiden bevolkt door duizenden lammetjes, die voor het ultieme lentegevoel zorgen. De nieuwe Lammetjesfietsroute van VVV Texel voert door de meest schapenrijke gebieden van het eiland, een prachtige tocht door een schilderachtig landschap.

Texel is een echt schapeneiland: er wonen evenveel schapen als mensen, bijna 14.000. Texel heeft een eigen, duidelijk herkenbaar schapenras. De dieren worden gefokt op kleinschalige boerderijen op het glooiende 'oude land' van Texel. Daar tref je ook de unieke Texelse tuinwallen aan: perceelafscheidingen gemaakt van graszoden. En opvallende asymmetrische schuren, de typisch Texelse schapenboeten.

Het boekje met de routebeschrijving van de Lammetjesfietsroute is een leuk en interessant naslagwerkje over het Texelse schaap. Je leest er bijvoorbeeld in wat je moet doen als een schaap op zijn rug ligt. Wat die gekleurde verf op de vachten van sommige schapen betekent. En het geheim van de groene schapenkaas.

De lengte van de fietstocht is naar keuze 35 of 45 km. Er zijn startpunten in Den Burg, Den Hoorn, De Waal en Oosterend.

De Lammetjesfietsroute kost ¤¬ 2,50 en is verkrijgbaar bij VVV Texel. Bestellen kan ook via de website: www.texel.net .

Meer informatie (