Ingezonden persbericht


De Thule Atlantis 780 wint wedstrijd met meest veilige dakkoffer

Malmö, Zweden, 24 februari 2009 - De Thule Atlantis 780 dakkoffer, ontworpen door Thule - wereldwijd marktleider in 'Sports and Utility Transportation' - heeft een vergelijkende dakkoffertest gewonnen. De test werd gedaan door het Duitse ADAC, Europa's grootste automobilistenorganisatie.

Thule's Atlantis 780 werd het meest veilige model bevonden uit zes andere dakkoffers en heeft een maximum score behaald in de drie categorieën. De test mat en analyseerde verschillende criteria, waarvan veiligheid de belangrijkste parameter was. Andere criteria waren gebruiksvriendelijkheid en weerstand.

Uit de zes dakkoffers was de Thule Atlantis 780 de enige koffer die de City Crash test doorstaan heeft zonder grote schade. De koffer is ook gemakkelijk te installeren dankzij de Power-Grip bevestigingsmethode en werd als volledig waterbestendig bevonden.

Bovendien toonde de test dat verschillende van de andere dakkoffers niet tegemoet voldoen aan de basis veiligheidsnormen en dat ze zeer gevaarlijk kunnen zijn voor de gebruikers, maar ook voor automobilisten en voetgangers.

De test werd opgesteld door testfakta.se, een Zweedse consumentgerichte website dat zich focust op onafhankelijke tests. De goedkope dakkoffers hebben het laagste gescoord op het vlak van veiligheid van de test.

"Kwaliteit en veiligheid zijn prioriteit voor alle producten van Thule", vertelt Michael Mitschke, Internationaal Product Groep Manager van Thule's Koffers. "Het hele jaar door en vooral tijdens de zomer- en wintervakanties zijn heel wat gebruikers op weg met hun dakkoffers in heel Europa. Het is dus belangrijk om niet alleen aandacht te vestigen op veiligheid op de weg maar op veiligheid van transportoplossingen", concludeert hij.

Over Thule

Thule is wereldwijd marktleider in 'Sports Utility Transportation' en biedt slimme oplossingen voor actieve families, buitensporters of professionals die hun uitrusting veilig, simpel en in stijl willen vervoeren. Het productaanbod bestaat uit dakkoffers, dakrails, fietsendragers, sneeuwkettingen, opleggers, trekhaaksystemen evenals accessoires voor recreatievoertuigen en opbergoplossingen. Thule heeft ongeveer 3.500 werknemers in dienst op 30 productie- en verkooplocaties in Noord-Amerika, Europa, Afrika en Azië. In 2007 bedroeg de nettowinst 6,2 miljard SEK (USD ~ 800 miljoen). De Thule Groep heeft haar hoofdzetel in Malmö (Zweden) en is grotendeels in handen van de private equity firma Nordic Capital. Meer informatie op www.thule.com