Gemeente Delft Metamorfose Delfsblauwe panden Spoorzone Delft - van start

Begin februari is de pilot van het project 'Delfts Blauwe Panden' in verband met de weersomstandigheden uitgesteld. Nu de vorst is verdwenen, is het project inmiddels alsnog van start gegaan.

Vanaf maandag is De Kolk Schilders samen met enkele vrijwilligers van Stichting Stunt begonnen met de werkzaamheden. Komende vrijdag, 27 februari, onthullen de wethouders Lian Merkx (Cultuur) en Anne Koning (Spoorzone) het eindresultaat tijdens de feestelijke opening.

Rond het station nemen de werkzaamheden in het kader van de ontwikkeling van Spoorzone Delft in snel tempo toe. Om de entree van de stad en het stationsgebied, ook in het Cultuurjaar 2009, een prettige kunstzinnige uitstraling te geven, gaf de gemeente opdracht om daarvoor iets te bedenken. Werkplaats Spoorzone Delft kwam daarop met het plan om de gevels van een aantal panden in te zetten als kunstobject. Het idee is van Lotti Hesper projectontwikkeling. Zij leidt tevens het project voor de Werkplaats Spoorzone Delft.

Het project 'Delfts Blauwe Panden' maakt de transformatie naar de nieuwe Spoorzone zichtbaar en biedt een opzienbarende entree aan bezoekers. Het pand Van Leeuwenhoeksingel 58 wordt als eerste geschilderd. Het ontwerp van de twee Delfts Blauwe kunstwerken, genaamd 'Uitstapje' komt van kunstenaar Chris Dagradi.

Afhankelijk van het effect en de reacties wordt besloten ook andere panden eenzelfde metamorfose te laten ondergaan.

Noot voor de redactie (