Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Winnaars Agendainfo Awards 2008 bekend

Amsterdam, 24 februari 2008

Duizenden muziekliefhebbers uit Nederland en Vlaanderen hebben in het kader van de Agendainfo Awards gestemd op de beste festivals, concerten, podia en artiesten van 2008. Pinkpop, Parkpop, Metallica, Within Temptation en podium 013 zijn de grote winnaars en mogen zich een jaar lang de beste in hun soort noemen.

Het is de tweede keer dat de Agendainfo Awards worden georganiseerd. De Awards zijn vernoemd naar Agendainfo.nl, de community bij Festivalinfo.nl, Podiuminfo.nl en Cabaretinfo.nl. Tienduizenden leden houden op Agendainfo bij welke concerten, cabaretvoorstellingen en festivals ze bezoeken. Verder laten ze zich waarschuwen als hun favoriete artiesten in Nederland of België komen spelen.

Bij de Agendainfo Awards is er geen sprake van een jury of vriendjespolitiek. De bezoekers van de sites hebben volledig democratisch hun stem laten gelden. Eerst in een nominatie-ronde, waarin elk concert, festival of artiest genomineerd kon worden voor een award en vervolgens in een eindronde waarin uit de tien meest genomineerde concerten, festivals en/of artiesten gekozen kon worden.

Door de vele stemmen geven de Agendainfo Awards een representatief beeld van concert- en festivaljaar 2008. In de eindronde zijn maar liefst 14328 stemmen uitgebracht.

Winnaars

Bij de festivals is Parkpop, net als vorig jaar, verkozen tot beste gratis festival. Festival deBeschaving is het beste eendaagse festival. De award voor het beste meerdaagse festival van 2008 is voor Pinkpop. Lowlands, nipt tweede in de categorie meerdaagse festivals, wint de award voor de beste festival-website. Het Hongaarse Sziget festival is volgens de stemmers het beste internationale festival van 2008.

Het concert van Radiohead in het Westerpark te Amsterdam gaat de boeken in als beste concert van 2008. In het clubcircuit gaat deze eer naar het concert van de The Kooks in de Melkweg. Het Tilburgse podium 013 wint de award voor het beste podium. De 013 heeft tevens de beste podium-website. Vorig jaar won de 013 deze award ook al.

De beste nieuwkomer van 2008 was Amy MacDonald. Metallica wint de prestigieuze awards voor beste live-act en beste internationale artiest. Within Temptation gaat met de award voor beste artiest uit de BeNeLux aan de haal. Theo Maassen is volgens de stemmers de beste cabaretier van 2008.

De winnaars van een Agendainfo Award krijgen hun award persoonlijk uitgereikt. Aan elke uitreiking wordt op de websites Festivalinfo.nl, Podiuminfo.nl, Cabaretinfo.nl en Agendainfo.nl aandacht besteed.

Meer informatie over de Agendainfo Awards:
http://www.festivalinfo.nl/award_info.php
.

De uitgebreide uitslag is na te lezen op:
http://www.festivalinfo.nl/news_detail.php?news_id=6499

Noot voor de redactie (