Online castingbureau Sterrencast vaart wel bij de crisis


Laatste 3 maanden van 2008 drukker dan ooit

AMSTERDAM, 20090224 -- Fotomodellen, acteurs, zangers, dansers of figuranten. Ze zijn allemaal vertegenwoordigd op het grootste online castingbureau van Nederland www.sterrencast.nl Volgens de eigenaar van de website waren de laatste 3 maanden van 2008 drukker dan ooit. Gezien de relatief lage kosten van 12 euro per jaar, en de vele opdrachten van o.a Eyeworks, StageHolding van Joop van den Ende en de andere 479 showbizz-gerelateerde bedrijven, is de drempel om in te schrijven blijkbaar veel lager geworden.

De formule waarbij het betalen van hoge bedragen aan verschillende modellen- en castingbureaus wordt vermeden lijkt erg aan te slaan. Sterrencast.nl hanteert deze formule al sedert 2006, maar nu de economische crisis doorzet, lijken de talenten dit voordeel ook in te zien.

Waarom zou je nog vele tientallen ( en soms honderden ) euro's betalen, als al die bureaus via Sterrencast.nl gratis toegang tot je gegevens hebben. Hiermee wordt echt het kaf van het koren gescheiden, aldus Richard Oerlemans, oprichter en mede-eigenaar van de site. "De grotere bureaus met echte opdrachten winnen het van de kleine bureau's die het vooral van het inschrijfgeld moeten hebben. En zo wordt de branche mede door de crisis weer een stukje volwassener".

Ingezonden persbericht