Ruilen.nl groter dan marktplaats


Ruilen populair door kredietcrisis

DEN HAAG, 20090224 -- De gevolgen van de kredietcrisis zorgen voor een ongekende toename van het aantal ruilers op Ruilen.nl. Hiermee is deze gratis site met bijna 10.000 ruilers en 7.500 actieve ruiladvertenties op ruilgebied inmiddels groter dan Marktplaats. "Een unieke mijlpaal voor ons", zegt Richard Henderickx, mede-initiatiefnemer. "De kredietcrisis is hiervan absoluut de oorzaak. Dat merkten we al sinds begin oktober, maar ook in het nieuwe jaar zet deze tendens voort."

Met gesloten beurs
Het is algemeen bekend dat de consument op het moment de hand op de knip houdt. Angst voor het kwijtraken van banen, het tegenvallen van pensioenen en het geringe consumentenvertrouwen zijn hier debet aan. Henderickx: "In deze tijden merk je dat zelfs het kopen van tweedehands spullen minder aantrekkelijk wordt. Mensen moeten dan toch geld uitgeven, ook al is het minder dan in de winkel. Als je echter ruilt, gebeurt dat voor beide partijen met gesloten beurs. En, je krijgt vaak een betere opbrengst dan als je iets verkoopt. Je krijgt er direct iets van dezelfde waarde voor terug."

Gratis plaatsing
Ruilen.nl is in 2007 opgericht en is en blijft gratis. Iedereen kan onbeperkt advertenties plaatsen, waarbij het gebruiksgemak bovenaan staat. De gebruiker ziet in één oogopslag wat te ruil wordt aangeboden, wat daarvoor te ruil wordt gevraagd en waar de ruiler zich in Nederland bevindt. Overigens worden niet alleen goederen geruild; ook het ruilen van diensten behoort tot de mogelijkheden. Henderickx: "Onlangs nog is een ruil gesloten, waarbij iemand twee weken in een vakantiewoning mag verblijven in ruil voor aanleg van een tuin."

Gebruiksgemak verder verhoogd
Om het gebruiksgemak verder te verhogen, is onlangs op Ruilen.nl een nieuwe applicatie toegevoegd. Door op een locatie op de kaart van Nederland te klikken, wordt in één oogopslag zichtbaar welke ruilgoederen en -diensten bij hem/haar in de buurt worden aangeboden.

Ingezonden persbericht