Legrand introduceert nieuwe spuitwaterdichte schakeloplossing


Volledig integreerbare Plexo IP55 geschikt voor binnen én buiten

BOXTEL, 20090224 -- Legrand, wereldmarktleider in schakelmateriaal, brengt een integrale spuitwaterdichte en volledig integreerbare oplossing op de markt: Plexo IP55. In de markt voor schakeloplossingen is tot op heden een waterdichtheid tot IP44 gebruikelijk. Met Plexo behaalt u een hogere waterdichtheidswaarde en daarmee is de oplossing spuitwaterdicht. Doordat het schakelmateriaal van Mosaic in een IP55 adapterraam te monteren is, creëert Legrand hiermee het grootst beschikbare schakelmateriaal assortiment voor buitentoepassingen in de markt.

Zo voorziet Plexo IP55 in radiofrequente oplossingen, RJ45-toepassingen, noodstops en applicaties ten behoeve van de noodoriëntatieverlichting. Plexo IP55 is water- en stofdicht voor zowel de slagvaste opbouw- als inbouwvarianten en heeft kindbeveiliging. De elementen die intern zijn voorbedraad (geen losse aders) en de steekklemmen zorgen er vervolgens voor dat Plexo een waardevolle, multifunctionele aanvulling is op de bestaande schakelmaterialen.

Mosaic integratie
Mosaic is het integrale schakelmateriaal concept van Legrand voor de utiliteit. Met de speciale Plexo Mosaic adapter kan een groot deel van de 200 functies uit het Mosaic pakket in een IP55 oplossing geïntegreerd worden. De installatie van het Mosaic schakelmateriaal is hierdoor compleet door te voeren in zowel binnen- als buitentoepassingen met geavanceerde functies als beeld, geluid, data en het dimmen van licht.

Montagevoordelen
Plexo IP55 kenmerkt zich door een eenvoudige en snelle montage. De modulaire elementen zijn geschikt voor zowel opbouw- als inbouwmontage. Het beschikt over een eenvoudige kabelinvoer door middel van een kabelinvoer tule met beschermingsgraad IP55.

Over Legrand Nederland B.V.
Legrand Nederland B.V. in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van meer dan 4 miljard euro en vestigingen in meer dan 60 landen behoort Legrand tot de wereldmarktleider op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. In Nederland bedient Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, datanetwerken, kabeldraagsystemen of schakelmateriaal; de systemen van Legrand zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd.

Ingezonden persbericht