Woerdenaars met hoge dwarsleasie maken survivaltocht in Australië


Anthon Mourits en Andre Aantjes combineren Conquer de Cape overlevingstocht met zwaar off road traject

WOERDEN, 20090224 -- In juni 2009 gaan Anthon Mourits en Andre Aantjes met een lichamelijke beperking ( hoge dwarsleasie) deelnemen, in een rolstoel, aan de tocht "Conquer the Cape". Georganiseerd door de Australische stichting Foxtrot Papa en zal drie weken gaan duren. In de naam van deze tocht wordt gerefereerd naar het schiereiland Cape York, het noordelijkste punt van het Australische vaste land. Een zeer uitgestrekt en ontoegankelijke gebied wat het uitermate geschikt maakt om de uitdaging tot maximale zelfstandigheid aan te gaan.

Gezien het ontoegankelijke gebied en de primitieve voorzieningen zal het een zware tocht worden, waarbij teamwork en samenwerking een grote rol gaan spelen. Voor de beide deelnemers is deze uitdaging echter nog niet voldoende. Voorafgaand aan en na deze tocht willen zij de uitdaging nog groter maken. Door zelf met een off road auto vanaf Sydney langs de oostkust naar het startpunt van de tour Conquer de Cape in Cairns te rijden en dwars door de outback weer terug naar Sydney is de uitdaging pas echt compleet. "Beperking of niet, we gaan Down Under"

Een reiziger verwacht alles van zichzelf (niet van anderen) om zo het beste uit zijn reis te halen. Maar wat wanneer je jezelf in een rolstoel moet voortbewegen en bij enkele alle daagse handeling afhankelijk bent van anderen en toch wilt kunnen genieten van alle mooie gebieden die onze wereld te bieden heeft? Daarom bied Stichting Dutch Foxtrot Papa de mogelijkheid voor minder validen dit toch te bereiken. Met als resultaat dat de deelnemers niet alleen terug keren met een ongekende levens ervaring maar ook zelfstandiger en ondernemender in het leven zullen staan.

Ondanks steeds meer mogelijkheden en voorzieningen in de huidige maatschappij hebben mensen met een lichamelijke beperking nog steeds moeite om een volwaardig bestaan te leiden. Dit moet beter kunnen. Door deze mensen te laten deelnemen aan uitdagende activiteiten wil Foxtrot Papa deze mensen hun eigen grenzen en mogelijkheden laten ontdekken. Hierdoor ontstaat een beter zelfbeeld, waardoor de kans op acceptatie binnen de maatschappij zal toenemen.
Als stichting hebben wij daarom de volgende doelen gesteld.


* Mensen in een rolstoel de kans gevengebieden in Australië te bezoeken waar ze normaal gesproken nooit kunnen komen.

* De acceptatie door de samenleving verbeteren door de mogelijkheden van rolstoelers te laten zien.

* Mensen met een traumatische ervaring de horizon laten verbreden en nieuwe motivatie geven, door te laten zien dat ze nog prima kunnen deelnemen aan uitdagende activiteiten.


Het organiseren van deze tocht c.q. uitdaging brengt een enorm kostenplaatje met zich mee.

Hebben wij Uw interesse gewekt?

Kunt U zich vinden in de door ons gestelde doelen? Ons financieel of in enig andere vorm ondersteunen? Voor meer informatie www.foxtrotpapa.nl

Stichting Dutch Foxtrot Papa