Grafinex breidt machinepark uit bij Moire


HP Scitex en Xerox machines bij reclame en sign bedrijf geïnstalleerd

ALMELO, 20090224 -- Grafinex, aanbieder van specialistische diensten, producten en onafhankelijk advies voor de grafische industrie, heeft bij Moire reclame & sign het machinepark uitgebreid met de HP Scitex FB910. Deze flatbed printer is veelzijdig in gebruik, heeft een efficiënte Workflow en is in staat hoge printsnelheden te halen. Met de UV-inkt is het mogelijk levendige en duurzame kleuren te produceren.

De HP Scitex FB910 printer is ontworpen voor omgevingen met een hoge productiviteit. De hybride machine kan zowel van rol tot rol als op plaatmateriaal tot maar liefst 7,5 centimeter dik printen. Deze machine print op vrijwel alle materialen, zoals hout, glas, Trespa en kunststoffen. Onlangs heeft Moire zelfs plafondplaatjes en straatklinkers bedrukt. Met een doorvoerbreedte van 250 centimeter worden de afdrukmogelijkheden voor Moire verhoogd en kunnen zij nog beter voldoen aan de wensen van de klant.

Naast de HP Scitex heeft Grafinex de Xerox 8365 Wide Format printer geïnstalleerd. Deze machine is in staat om grootformaat kleurendocumenten voor buitentoepassingen te produceren. Digitaal printen is voor Moire de oplossing om hun klanten full color drukwerk te bieden tegen een betaalbare prijs en zonder kwaliteitsverlies. Visitekaartjes, leaflets, posters en brochures worden vaak in een kleine oplage gedrukt, wat op de conventionele manier erg kostbaar is. Daarom implementeerde Grafinex bij Moire ook de Xerox DocuColor 260 multifunctionele printer en de Xerox 6204 Wide Format.

René Bult, mede-eigenaar van Moire: "Als fullservice reclame en sign bedrijf verwachten onze klanten de beste kwaliteit. Nu we samen met Grafinex de uitbreiding van ons machinepark hebben gerealiseerd, kunnen wij deze verwachtingen meer dan waarmaken. Wij zien een groeiende vraag naar het bedrukken van panelen, deuren en glaswanden met bijvoorbeeld logo's. Hierdoor was het voor ons noodzakelijk een machine te installeren die op een kostenefficiënte manier en met hoge snelheid hoogwaardige kwaliteit prints kan produceren. Met de uitbreidingen op het machinepark zijn wij in staat niet alleen de productieprocessen te verbeteren en de efficiency te verhogen, maar kunnen we ook onze concurrentiekracht vergroten."

--------------------

Noot voor de redactie: bijgesloten een foto op hoge resolutie van de HP Scitex FB910 met van links naar rechts: René Bult, mede-eigenaar van Moire, Wilfred Koek, directeur Grafinex en Marlon Geissler, mede-eigenaar van Moire.

Over Moire
Moire is een full service reclame & sign bedrijf en adviseert diverse accounts van marketing- en communicatie-adviezen en werkt deze geheel conceptueel en creatief uit. Totaaltrajecten zijn de kracht van het bedrijf: de combinatie van marketingcommunicatie en creatie. Bedrijven kunnen bij Moire terecht van idee tot ontwerp, productie van visitekaart tot groot formaat full color, van autobelettering tot lichtreclame. Moire beschikt over diverse moderne productiemiddelen, waardoor zeer korte levertijden haalbaar zijn. Voor meer informatie kijk op www.moire.nl.

Over Grafinex
Grafinex is een businesspartner die heldere oplossingen biedt voor kleine en grote grafimedia bedrijven. Grafinex helpt deze partijen met het verbeteren van hun productieproces, efficiency en concurrentiekracht door breed deskundig advies, oplossingen op maat, specialistische hardware- en softwareoplossingen en verbruiksmaterialen. Met een goede combinatie van digitale printtechnieken, proofing, workflow, colormanagement en afwerkingsoplossingen beheerst Grafinex het complete proces van beeldscherm tot output. Grafinex is gevestigd in Almelo. Meer informatie is te vinden op www.grafinex.nl.

Ingezonden persbericht