Nederlandse automotive sector reist in mei naar Rusland


automotive handelsmissie 24-30 mei 2009

HELMOND, 20090224 -- Van 24 tot en met 30 mei 2009 organiseert FIER Automotive een handelsmissie naar Rusland specifiek voor de automotive industrie. De missie wordt georganiseerd in samenwerking met Nevat Holland Automotive en in opdracht van de EVD, een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. De doelregio's voor deze missie zijn de automotive hotspots Kaliningrad, St Petersburg en Samara. Daarnaast is het mogelijk om de regio Kaluga te bezoeken. Deze missie wordt georganiseerd in navolging van twee eerdere, succesvolle automotive missies naar Rusland in 2007 en 2008.

De Russische automarkt en industrie is enorm gegroeid de afgelopen jaren. Ondanks het feit dat vanwege de recessie geen groei wordt voorspeld voor 2009 zijn de lange termijn verwachtingen uitermate positief. Rusland blijft één van de snelst groeiende markten ter wereld en is daarmee een hotspot voor buitenlandse investeringen in alle sectoren van de automotive. Dit biedt talrijke kansen voor Nederlandse bedrijven. Van productie van onderdelen tot ontwikkeling en testing van voertuigen. Maar denk ook aan training, logistieke diensten en bijvoorbeeld leasen en beheren van bedrijfswagenparken.

Het programma van de missie zal bestaan uit collectieve bezoeken aan belangrijke automotive bedrijven (OEM's als AvtoVAZ, Ford, GM, en AvtoTor, toeleveranciers, etc.) waarbij gesprekken met het management (R&D, Purchasing, Marketing, etc.) georganiseerd worden. Daarnaast worden workshops, trade dinners en matchmaking-evenementen georganiseerd. Ook is er ruimte voor individuele bezoeken. Het definitieve programma zal dan ook samengesteld worden op basis van wensen van deelnemers. Voor elke deelnemer wordt een zoekprofiel opgesteld, voor het benaderen van de juiste contacten. De kosten voor deelname bedragen 500 euro (excl. btw). De kosten voor reis en verblijf, evenals eventuele overige individuele kosten zijn voor eigen rekening.

Op vrijdag 6 maart 2009 wordt een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd in Helmond. Tijdens deze bijeenkomst worden geïnteresseerde bedrijven geïnformeerd over de reis en de achtergronden. Tevens is de bijeenkomst bedoeld om de missie af te stemmen op de voorkeuren en behoeften van de Nederlandse sector. Deelname aan deze voorlichtingsochtend is gratis. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich hier aanmelden

Voor meer informatie: kijk op www.fier.net/russia of neem contact op met FIER, R. Schellekens of J. Klitsie.

FIER Automotive