Ingezonden persbericht- PERSBERICHT -

Rotterdam, 25 november 2008

CANADESE ROCKBAND DANKO JONES OP 24 FEBRUARI IN WATT

Danko Jones is momenteel op Europese tournee met de band Motörhead. Deze twee grootheden uit de wereld van rock & roll stonden eerder deze week nog in Tilburg. Maar Danko Jones kan simpelweg geen genoeg krijgen van het Nederlandse publiek vandaar dat de Canadese hardrockband in februari weer naar Nederland komt voor meer podiumgeweld. Op dinsdag 24 februari doet Danko Jones het Rotterdamse WATT aan. De kaartverkoop voor dit concert start op woensdag 26 november om 10.00 uur.

Het trio Danko Jones maakt zogenaamde 'testosteronrock', stoere blues- en hardrock voorzien van teksten over gewillige vrouwen. Danko Jones brak in 2002 door met de release van het debuutalbum 'Born a Lion' en zette met de opvolgende releases 'We sweat Blood (2003) en 'Sleep is the Enemy' (2006) de zegetocht voort. De tour die Danko Jones in 2009 naar WATT brengt zal nog in het teken staan van het dit jaar verschenen album 'Never Too Loud'. Dit nieuwe album werd geproduceerd door Nick Raskulinecz, bekend van samenwerkingen met grote rockbands als Foo Fighters, Marilyn Manson, Rush en Velvet Revolver.

Danko Jones staat vooral bekend om hun bruisende, energieke live-shows vol rauwe rock & roll. Grote Europese festivals als Rock Am Ring, Rock Werchter, Reading en Lowlands zijn dan ook gek op Danko Jones en hadden het trio de afgelopen jaren meerdere keren op het affiche staan. De leider van het stel, Danko Jones zelf, is een soort kruising tussen historische podiumverschijningen: Jimi Hendrix, James Brown, Phil Lynott en Sam Cooke en Gene Simmons.

DI 24 02 2009: DANKO JONES @ WATT (STAGE)
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.00u / Aanvang 20.30u
Tickets a E 20 (excl. vvk) zijn vanaf woensdag 26 november om 10:00 uur te koop via de website van WATT, de Primera winkels en Plato en Velvet Music in Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.dankjones.com


---

*** Einde persbericht ***

>> Noot voor de redactie /