Ingezonden persbericht


U I T N O D I G I N G

Presentatie van de 3 DVD en CD van
de hilarische kijkcijferhit met veel bekende liedjes uit de '70's

't Vrije Schaep
met de 5 pooten

In aanwezigheid van Pierre Bokma, Marc-Marie Huijbregts, Georgina Verbaan, Carry Tefsen, Jenny Arean, Bianca Krijgsman, Laus Steenbeeke,... schrijver Frank Houtappels en de regisseurs Frank Krom, Norbert ter Hall en Pieter van Rijn

Amsterdam, dinsdag 24 februari - 11.00 uur (ontvangst: 10.30 uur) Strand West, Stavangerweg 900, 1013 AX Amsterdam
www.strand-west.nl

IDTV Film, Kemna & Zonen, de KRO, EMI Music Netherlands en Bridge Entertainment Group, onderdeel van de Foreign Media Group, nodigen u uit tot het bijwonen van de feestelijke presentatie van de 3 DVD-box en de CD van 'T VRIJE SCHAEP met de 5 pooten, die met groot succes de afgelopen weken door de KRO op televisie is uitgezonden. Met gemiddeld 1.8 miljoen kijkers is het de best bekeken dramaserie van de laatste jaren.

Eerste exemplaren
De eerste exemplaren worden uitgereikt aan de cast & crew die de gebeurtenissen op de camping in de duinen zo komisch en ontroerend tot leven brengen. Nu reeds kunnen wij de komst melden van Pierre Bokma, Marc-Marie Huijbregts, Georgina Verbaan, Carry Tefsen, Jenny Arean, Bianca Krijgsman, Laus Steenbeeke,... schrijver Frank Houtappels en de regisseurs Frank Krom, Norbert ter Hall en Pieter van Rijn.

De presentatie vindt plaats op dinsdag 24 februari om 11.00 uur (ontvangst: 10.30 uur) in Strand West, Stavangerweg 900, 1013 AX Amsterdam.

Het programma
10.30 uur: Ontvangst met drankje en hapje
11.00 uur: Start presentatie
11.15 uur: Uitreiking eerste exemplaren van de 3 DVD-box en de CD 11.30 uur: Mogelijkheid voor het maken van foto's en korte interviews 12.30 uur: Einde presentatie

Het verhaal
Ontmoetten de ras-Amsterdamse types elkaar eerder in een Jordaans buurtcafé, nu, tien jaar later, is de locatie een camping in de duinen. Met liedjes uit de jaren zeventig zoals Ay ay Dolores, Heel Even, Laat me alleen, Telkens weer, Pastorale, Ik doe wat ik doe, Een man mag niet huilen, 't Is weer voorbij de mooie zomer en Ik ben Blij Dat Ik Je Niet Vergeten Ben.

Kootje de Beer (Pierre Bokma) heeft café 't Schaep met de 5 Pooten verkocht. De buurt was de buurt niet meer en hij was toe aan een frisse wind. Letterlijk de daad bij het woord gevoegd, begint hij een camping aan de Noordzee: Camping 't Vrije Schaep. Zijn trouwe maat Lukas (Marc-Marie Huijbregts) verhuist met hem mee en ook de vaste clientèle laat hem niet in de steek. Riek (Jenny Arean) & Arie (Ton Kas), maar ook Greet (Bianca Krijgsman) - inmiddels zwanger - met haar Huipie (Laus Steenbeeke) en Opoe Withof (Carry Tefsen) weten de weg naar de camping te vinden en zijn niet te beroerd de handjes uit de mouwen te steken. Maar waar is Door (Loes Luca)?
Zonder haar is niets hetzelfde en zeker Kootje niet. Als Doortje is teruggekomen lijkt niets een vrolijke, aangename zomer in de weg te staan. Niets is minder waar. Lena (Georgina Verbaan) ontbreekt nog. Ze wordt achter de ramen op de wallen gesignaleerd door Arie. Het 25-jarig huwelijksfeest van Riek en Arie dreigt daarom niet door te gaan. En dan is daar de dochter van opoe Withof. Ze heeft een plek in een bejaardenhuis voor haar moeder weten te regelen. Ook campinggasten zorgen voor de nodige onrust. Oude liefdes komen kamperen en nieuwe liefdes ontstaan. Iedereen heeft daar zo zijn eigen gevoelens bij, van verbijstering tot herkenning en van jaloezie tot medeleven.

Met in de hoofdrollen:
Pierre Bokma (Kootje de Beer), Marc-Marie Huijbregts (Lukas Blijdschap), Loes Luca (tante Door), Georgina Verbaan (Lena Braams) Carry Tefsen (Opoe Withof), Jenny Arean (Riek), Bianca Krijgsman (Greet), Laus Steenbeeke (Huipie), Ton Kas (Arie)
Gastrollen van ondermeer:
Annet Malherbe, Hans Kesting, Cas Jansen, Theu Boermans Scenario: Frank Houtappels
Regie: Frank Krom, Joram Lürsen, Norbert ter Hall, Pieter van Rijn

DVD 1:

1) Camping 't Vrije Schaep - 2) Ik doe wat ik doe - 3) Pastorale DVD 2:
4) Jacqueline - 5) Sjon - 6) Houdt 't dan nooit op? DVD 3:
7) Ellie - 8) Amsterdams Parfum

Technische gegevens:
Speelduur: 360 minuten - Taal: Nederlands - Beeldformaat: 16:9 - Regio code: 2 (pal) Audio: Dolby Digital 2.0 - Gedraaid op 16 mm film Consumentenadviesprijs: ¤ 24,99

CD:
Dolores / Heel Even / Ik Ben Blij Dat Ik Je Niet Vergeten Ben / Telkens Weer / Ik Doe Wat Ik Doe / Hé Kom aan / Een Man Mag Niet Huilen / Ik Ben Gelukkig Zonder Jou / Pastorale / De Noorderzon Scheen / De Mallemolen / Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen / Dokter Bernhard / Ik Weet Niet Hoe / Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk En Bewonder / Duitse Medley: Theo Wir Fahr'n Nach Lotz, Zwei Kleine Italiener, Ein Festival Der Liebe, Ich Bin Wie Du / Als De Dag Van Toen/ Jan Klaassen De Trompetter / Een Beetje / Laat Me Alleen / Zoek Je Zelf / Amsterdams Parfum / Voor Haar / 'T Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer

Technische gegevens:
Speelduur: 66 minuten - Consumentenadviesprijs: ¤ 12,95

De TV-serie 't Vrije Schaep (met de 5 pooten) is een vervolg op de remake van de razend populaire, door Joes Odufré geregisseerde, serie 't Schaep met de 5 Pooten van Eli Asser, waarvan het eerste deel op 5 december 1969 met in de hoofdrollen Piet Römer, Leen Jongewaard en Adèle Bloemendaal, op televisie werd uitgezonden. Al snel zong iedereen de liedjes op muziek van Harry Bannink mee. De serie groeide uit tot een van de meest komische series uit de Nederlandse TV-geschiedenis en werd terecht bekroond met de Televizier-ring voor het beste TV-programma. Helaas bleef van het oorspronkelijke materiaal zeer weinig bewaard.

Met dank aan de producenten IDTV Film en Kemna & Zonen, en de KRO die de serie wekelijks op televisie uitzendt. Bovenal aan scenarioschrijver Frank Houtappels en creatief producenten Frank Krom en Job Gosschalk, die de serie meesterlijk vorm hebben gegeven.

www.bridgeonline.nl

.....

Voor meer informatie over de DVD kan men contact opnemen met: MVSP:
Monique van Schendelen, Jay Soerdjbalie, Anne Pronk-Langewouters, Menno Ribbelink Noordereinde 233 B, 1243 JT 's Graveland.
Tel: 035 5826969 / 06 53697606 Fax: 035 5827885
E-mail: jay@mvsp.nl anne@... menno@...

Voor meer informatie over de CD kan men contact opnemen met: EMI Music Netherlands:
Arjan Boonacker
Utrechtseweg 38, 1213 TV Hilversum
Tel: 035 6885951 / 06 51598619 Fax: 035 6852979
E-mail: arjan.boonacker@emimusic.com

Het vriendelijke verzoek zich voor de perspresentatie aan te melden door bijgaand Aanmeldformulier ingevuld te retourneren naar MVSP Monique van Schendelen - monique@mvsp.nl

Wij hopen u van harte op dinsdag 24 februari te mogen verwelkomen.