Gemeente Utrecht

Wijkbijeenkomst veiligheid in Hoograven

Op dinsdag 24 februari aanstaande is tussen 19.30 en 21.30 uur een wijkbijeenkomst over veiligheid in Hoograven, met burgemeester Aleid Wolfsen. De bijeenkomst vindt plaats in het Marcuscentrum, Wijnesteinlaan 2. Alle bewoners uit Nieuw Hoograven en de omgeving daarvan zijn uitgenodigd; Nieuw Hoograven is urgentiegebied vanuit Utrecht Veilig! Op deze avond krijgen bewoners informatie over de veiligheid in Hoograven en kunnen zij hun eigen mening geven.

Begin vorig jaar was er een reeks vervelende incidenten in Hoograven Zuid. De gemeente organiseerde toen een drukbezochte bijeenkomst over veiligheid. Op deze avond is een aantal maatregelen aangekondigd, om zo weer rust in deze buurt te krijgen. Het is nu een jaar later, een goed moment om te kijken of de maatregelen hebben gewerkt. Verder is er informatie over:

* Jongeren: welke activiteiten organiseert wijkwelzijnsorganisatie Portes?
* Opvoeding: mogelijkheden voor ondersteuning.
* Het Veiligheidshuis: wat gebeurt daar en wat betekent dat voor Hoograven?

Programma

* Inloop vanaf 19.00 uur: Informatiemarkt; de koffie staat klaar!
* Om 19.30 uur opent burgemeester Aleid Wolfsen de avond en zal hij na een korte terugblik samen met u de prioriteiten voor het komende jaar doornemen.
* Aansluitend zijn er presentaties over het thema opvoeding, aanbod voor jongeren en het veiligheidshuis.

* Discussie: Na elke presentatie is ruimte voor discussie. Wat is er volgens u nodig om de veiligheid verder te verbeteren?

* Vanaf ongeveer 21.30 uur napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Utrecht Veilig! is een initiatief van gemeente, politie en openbaar ministerie om de veiligheid in Utrecht te vergroten.
Gemeente Utrecht