Ingezonden persbericht


VCK Holding en Sundio Group zijn in gesprek over overname vakantiemerken Vaya.nl en Evenements Reizen.

Rotterdam, 24 februari 2009 - Reisorganisatie Sundio Group is in gesprek met VCK-Holding om per 1 april a.s. het consumentenmerk Vaya.nl en het retailmerk Evenements Reizen over te nemen van VCK-Holding. Met deze overname versterkt Sundio Group haar positie in de reisbranche. VCK-Holding blijft met VCK Travel actief in de zakelijke reisbranche. Over het overnamebedrag wordt door beide partijen geen uitspraak gedaan.

De merken en activiteiten van Vaya.nl en Evenements Reizen worden volledig geintegreerd binnen de Sundio-organisatie in Rotterdam. De merken blijven bestaan en zullen opereren naast andere merken van de Sundio Group. Voor de reizen die reeds geboekt zijn bij Vaya of ER heeft de overname geen gevolgen. Alle betrokken partijen in het retailkanaal en het direct sales kanaal worden voordat de overname effectief wordt geinformeerd over de mogelijke veranderingen.

Over Sundio Group
Sundio Group opereert in Nederland, België, Spanje en Duitsland. Het bedrijf is in de reisbranche actief met o.a. de merken Sunweb, Jiba, GOGO en Sudtours. Sundio Group boekt jaarlijks ruim 500.000 passagiers en een omzet van ca. EUR 280 miljoen. Het bedrijf bestaat uit 140 vaste medewerkers. Op de diverse bestemmingen zijn circa 350 reisleiders werkzaam. De merken van Sundio Group zijn aangesloten bij het SGR, de ANVR en zijn lid van de Nederlandse Thuiswinkel-organisatie.

Over VCK Groep

De VCK Groep bestaat uit een aantal Nederlandse bedrijven die actief zijn in de sectoren Logistiek en Reizen. Tot de groep behoren onder andere de logistieke bedrijven VCK Logistics, Waterland Terminal en All-in Logistics alsmede de zakenreisorganisatie VCK Travel.