Ingezonden persbericht


PQR ontvangt Best VMware Authorized Consultant (VAC) Award EMEA 2008 in Cannes

Cannes, 24 februari 2009 - PQR, dé specialist in Server & Storage, Virtualisatie en Applicatiebeschikbaarheid, ontving gisteren de Best VMware Authorized Consultant (VAC) Award Europe, Middle East & Africa 2008 op VMworld Europe in Cannes. Deze prestigieuze Award betekent een erkenning van de continue toewijding en inspanning die PQR levert aan VMware klanten en prospects.

PQR is reeds enkele jaren geaccrediteerd als VMware Authorized Consultant Gold partner en voor alle VMware branded diensten gecertificeerd. Jumpstart trainingen, consolidatie assessments, ontwerp- en migratiediensten en healthchecks behoren tot de diensten die PQR uitvoert. In 2008 is PQR erg actief geweest met het uitvoeren van deze branded diensten. Doordat gebruik wordt gemaakt van VMware best practices krijgen klanten van PQR een kwaliteitsgarantie. Daarnaast heeft PQR een speciale dienstencatalogus ontwikkeld die klanten helpt het maximale te halen uit de investering in virtualisatietechnologie.

PQR's Sales Manager Bas ter Heurne nam de Award in ontvangst: "Dat PQR is benoemd tot EMEA VAC partner of the Year 2008 is een bekroning op de vele inspanningen van onze VMware Certified Professionals en Sales Professionals. Daarnaast getuigt het van een strategisch partnership met VMware Professional Services dat een essentiële bijdrage geleverd heeft aan de volwassenheid van onze eigen service organisatie. Het pad dat PQR in 2008 is ingeslagen blijkt de juiste te zijn en zal verder worden ontwikkeld. Onze klanten zullen profiteren van onze ervaring en de kwaliteit die hierdoor in de uitvoering van projecten kan worden gegarandeerd."

Vanuit VMware werd de toekenning van de VAC Award omschreven als een duidelijke bevestiging van het succes van PQR, dankzij de bewezen inhoudelijke kennis en ervaring die PQR heeft op het gebied van implementaties van VMware-oplossingen. Ook het feit dat PQR als één van de drie VMware Premier Partners in Nederland aanzienlijk heeft geïnvesteerd in de service offerings van VMware en zo optimaal gebruikgemaakt van de voordelen van VMware's innovatieve oplossingen, werd als belangrijke argumentatie voor de Award genoemd.

Over PQR
PQR is dé specialist voor professionele ICT-infrastructuren met focus op Server & Storage, Virtualisatie en Applicatiebeschikbaarheid.

PQR staat voor Eenvoud, Vrijheid en Professionaliteit. We voorzien onze klanten van innovatieve ICT-oplossingen die ervoor zorgen dat applicatiebeschikbaarheid en beheersbaarheid optimaal is. PQR beschikt over aantoonbare referenties en brede expertise op het vakgebied, getuige de vele certificeringen en hoogst haalbare partnerstatussen. PQR is HP GOLD Preferred Partner 2009, VMware Premier Partner en Gold Authorized Consultant Partner, Citrix Platinum Solution Advisor, Microsoft Gold Partner Advanced Infrastructures & Security, RES Platinum Partner, NetApp Platinum Partner, Cisco Partner, CommVault Value Added Reseller, HP ProCurve Master Partner, Platespin Platinum Partner en Websense Platinum Partner.

PQR is gevestigd in De Meern en telt inmiddels ruim 100 medewerkers. In het boekjaar 2007/2008 is een omzet geboekt van E 80,3 miljoen en een nettowinst na belastingen van E 5,8 miljoen. Klanten van PQR zijn actief in alle sectoren van de samenleving. Een significant deel van de omzet wordt gerealiseerd bij non-profit organisaties, de gezondheidszorg, educatie, lokale en rijksoverheid.