Ingezonden persbericht


JEROEN OERLEMANS BENOEMD ALS VP TV CHANNELS EMEA

ESPN heeft Jeroen Oerlemans benoemd als vice president TV Channels EMEA. Dit heeft de televisiezender vandaag bekendgemaakt. In zijn nieuwe functie geeft Oerlemans richting aan de programmering en productie van de ESPN televisiezenders in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Lynne Frank, managing director van ESPN in voornoemde gebieden, roemt Oerlemans om zijn expertise: "Jeroen is van grote toegevoegde waarde voor ons team. Zijn televisie-ervaring in Europa, gecombineerd met zijn kennis van Europese, Amerikaanse en internationale sportprogrammering, waarborgt de kwaliteit van onze snelgroeiende televisiebusiness. Jeroen brengt ons team uitstekende zakelijke inzichten, sterke managementkwaliteiten en een bovenmatige passie voor sport. Hij past perfect bij ESPN."

Oerlemans verklaart in een statement verheugd te zijn om bij ESPN aan de slag te gaan. "Dit is een fantastische mogelijkheid om de ESPN kanalen in het EMEA-gebied verder te ontwikkelen. Ik verheug me erop om bij ESPN de productie en inhoud van zowel ESPN Classic als het zojuist geherpositioneerde ESPN America verder te vormen."

Biografie
Oerlemans heeft een uitvoerige achtergrond in internationale TV- en sportprogrammering. Dit combineert hij met een verleden in productie. Vroeg in zijn loopbaan bracht de nieuwe aanwinst van ESPN tien jaar door in een productionele rol bij NOS Studio Sport, waar hij ook de voornaamste verbindingsofficier was met het Olympisch comité van Barcelona. Hierna verhuisde Oerlemans naar FilmNet Nederland, waar hij in de functie van Hoofd Sport drie jaar lang verantwoordelijk was voor de acquisitie van televisierechten. Eenzelfde rol wachtte op hem bij zijn volgende carrièrestap naar Telepiu in Italië. Oerlemans bracht zijn kennis van Amerikaanse sporten op peil bij de Amerikaanse NFL, waar hij drie jaar als Director of Broadcast Europe opereerde. Meer recent was hij General Manager van Sport1.

Oerlemans gaat vanaf 2 maart aan de slag bij zijn nieuwe werkgever en opereert vanuit Dublin en London.


- Einde -
VOOR DE REDACTIE
Datum: 24 februari 2009.

Ingezonden persbericht