Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 24 februari 2009

Servië presenteert Donau fietsroute op fiets- en wandelbeurs

Servië is langzaam weer in opkomst als toeristische bestemming. Naast de cultuurliefhebber, komt ook de aktieve vakantieganger in dit land volop aan zijn trekken. Een goed voorbeeld hiervan is de recent ontwikkelde fietsroute langs de Servische Donau, welke het komende weekend tijdens de fiets-en wandelbeurs in Amsterdam gepresenteerd zal worden.

De Donau fietsroute voert langs pittoreske plattelandsdorpjes, de historische steden Belgrado en Novi Sad en verschillende Romeinse en prehistorische nederzettingen. Tevens verloopt de route via het Nationale Park Djerdap en de IJzeren Poort, een van de grootste riviercanyons van Europa en qua natuur een van de meest aantrekkelijke regio's aan de Donau. Het toerisme in Servië leeft op en vooral de lokale plattelandsbevolking in Servië haakt aan bij de ontwikkelingen rondom de Donau door het beginnen van een pension of camping of het verhuren van kamers. Het aanbod aan accomodaties langs de Servische Donau is de laatste jaren verdubbeld.

Het grootste deel van de 665 km lange fietsroute door Servië is inmiddels volledig bewegwijzerd, geheel volgens de normen van de Europese Fietsersfederatie ECF. Nog deze zomer zal het laatste deel rondom de hoofdstad Belgrado afgerond worden. Ook is uitstekend kaartmateriaal beschikbaar van uitgeverij Huber, met tevens informatie over overnachtingsadressen onderweg. De Donau fietsroute is ontwikkeld met steun van de Duitse Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit (GTZ) en maakt deel uit van de Euro Velo Route 6, welke van de Atlantische Oceaan tot aan de Zwarte Zee loopt.

De Servische Donau is met een eigen stand aanwezig op de fiets- en wandelbeurs, welke op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart in de Amsterdam RAI plaatsvindt. Op beide dagen vindt om 13.00 in de Europazaal een presentatie over de fietsroute plaats. Voor meer informatie kunt u tevens terecht op: www.donau-info.org. Algemene toeristische informatie over Servië is te vinden op: www.serbia.travel