Ingezonden persbericht


Academy van BCD Travel introduceert
opleidingen travel management

UTRECHT, 24 februari 2009 - De Business Travel Academy van BCD Travel, Nederlands marktleider op het gebied van zakenreizen, komt met eerste zakenreisgerelateerde opleidingen voor travel managers en inkopers van zakenreizen.

Onder de noemer 'Travel Management for Professionals' heeft de Business Travel Academy modules ontwikkeld die ieder ingaan op een relevant onderdeel uit de praktijk van travel managers en inkopers van zakenreizen, zoals Travel Policy. Een effectief en strikt gehandhaafd reisbeleid kan direct leiden tot besparing op de totale reisuitgaven en is daarom een vitaal instrument om in te zetten in het huidige economische klimaat. In het curriculum komen ook Contracting en Trends & Ontwikkelingen aan bod.

"Deelnemers van 'Travel Policy' raken bedreven in het herkennen van kenmerken van een succesvol reisbeleid. Ze krijgen onder andere praktisch inzicht in welke vragen er beantwoord moeten worden voordat een reisbeleid überhaupt gemaakt kan worden. 'Contracting' in de context van Travel Management betekent voor een organisatie heel wat meer dan het afspreken van een kortingpercentage. Contracting is samen met Travel Policy één van de meest belangrijke onderdelen van travel management," licht Peter Buis, algemeen directeur van BCD Travel in Nederland en België, toe.

De opleidingen zijn samengesteld met inbreng en rijke praktijkervaring van BCD Travel en Advito, de onafhankelijke consultancy divisie van BCD Travel.


---

Over BCD Travel
BCD Travel is de Nederlandse marktleider in zakenreismanagement. Zij is leverancier in wereldwijde reislogistiek, en zorgt er door het stroomlijnen en vereenvoudigen van het totale reisproces voor dat haar klanten maximaal besparen op de kosten voor het zakelijk reizen. Wij helpen ondernemingen in het navigeren door het complexe zakenreislandschap met vele producten, diensten en leveranciers. BCD Travel opereert in 90 landen op vijf continenten en heeft een totaal verkoopvolume van 14 miljard US Dollars en een gecombineerd aantal arbeidskrachten wereldwijd van meer dan 13.000. Kijk voor meer informatie op www.bcdtravel.nl Over Business Travel Academy
De Business Travel Academy is het onafhankelijke trainings- en opleidingscentrum op het gebied van zakenreizen, opgericht door BCD Travel. Iedereen die zijn/haar kennis op het gebied van zakenreizen om verschillende redenen wil opbouwen dan wel actualiseren, kan hiervoor terecht bij de Business Travel Academy. De missie van de Business Travel Academy is het optimaliseren van de kennis, kunde en vaardigheden van alle betrokkenen bij het reisproces, zowel intern als extern (om op die manier een wezenlijke bijdrage te leveren aan het vereenvoudigen en stroomlijnen van zakelijke reizen). www.businesstravelacademy.nl

Over BCD Holdings
BCD Holdings N.V. is een familiebedrijf, in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen en marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie) en Airtrade (toeristische reizen). Het bedrijf is actief in meer dan 90 landen met ongeveer 15.000 medewerkers en een omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 15 miljard.