Politie Noord- en Oost Gelderland

|   |Zutphen - Aanhouding voor bezit harddrugs         |

De politie heeft op maandag 23 februari rond 16.30 uur twee mannen uit Deventer aangehouden in verband met het bezit van harddrugs. Een van hen droeg zowel cocaïne als heroïne bij zich.


Bij de IJsselkade in Zutphen werden de 25- en 22-jarige mannen gecontroleerd. Daar bleek de oudste in het bezit van de harddrugs te zijn. De twee werden al eerder in hun auto gesignaleerd in de binnenstad, waar ze zich verdacht gedroegen. De Deventenaren zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal voor de drugsbezitter zijn de mannen heengezonden.

|   |Zutphen - Drie mislukte autokraken            |

Afgelopen dagen zijn er in Zutphen drie auto's beschadigd door autokraken. De krakers hebben echter niets buit gemaakt.


Aan de Paulus Potterstraat probeerden krakers op zondagavond 22 februari rond 23.30 uur de radio uit een geparkeerde auto te halen, daarbij ontstond schade aan het interieur. Diezelfde dag raakte in de ochtend het portier van een auto aan de Fanny Blankers-Koenweg beschadigd door een kraakpoging. Aan de naastgelegen Coehoornsingel werd vrijdagavond 20 februari een autoruit ingeslagen, maar ook daar konden de krakers niets buit maken. Deze benadeelden hebben inmiddels via internet aangifte gedaan.


De politie vraagt om altijd aangifte te doen van auto-inbraken of pogingen daartoe. Verder adviseert ze autobezitters om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Aangifte doen kan via www.politie.nl of na een telefonische afspraak via 0900 - 8844.

|   |Lochem - Poging tot beroving mislukt           |

Bij een boerderij aan de Zutphenseweg in Lochem heeft zaterdagmiddag 21 februari een poging tot beroving plaatsgevonden. Twee jongemannen probeerden de 64-jarige bewoonster te overmeesteren. Toen dat niet lukte zijn ze er vandoor gegaan.


Omstreeks 17.00 uur belden de jongens bij de boerderij aan en grepen de vrouw vast zodra ze open deed. Toen zij daarop begon te schreeuwen, gaven de jongemannen het op en gingen er vandoor langs de Zutphenseweg in de richting van Zutphen. Ze hebben niets mee kunnen nemen. Het slachtoffer was zodanig beduusd en heft het feit maandag 23 februari bij de politie gemeld. De politie is op zoek naar mensen die rond 17.00 uur iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met deze poging tot beroving. Hen wordt verzocht contact op te nemen via 0900 - 8844.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --