Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Winterswijk - verdachte overval videotheek aangehouden    |

De politie heeft afgelopen week een 17-jarige jongen uit Winterswijk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval op een videotheek die op 17 oktober 2008 in zijn woonplaats werd gepleegd.


Rechercheteam

Een rechercheteam is al geruime tijd bezig met het onderzoek naar diverse overvallen in de Achterhoek. Tijdens een onlangs gehouden persbijeenkomst werd de aanhouding van twaalf verdachten al gemeld. Tevens werd aangegeven dat het onderzoek naar enkele openstaande overvallen wordt voort gezet en dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten.


Aanhouding

In dat kader heeft de politie in de Achterhoek op woensdag 14 februari 2009 een 17-jarige jongen uit Winterswijk aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een videotheek aan de Gasthuisstraat in zijn woonplaats.


Overval

De overval werd op vrijdag 17 oktober 2008 omstreeks 21.45 uur gepleegd door twee jonge jongens. Eén van hen had een vuurwapen bij zich en bedreigde de videotheekhouder. Naast geld maakten zij ook sigaretten buit, waarna zij te voet vluchtten. De politie werd gewaarschuwd en direct werd een uitgebreid onderzoek ingesteld.


Verder onderzoek

Het onderzoek wordt voortgezet.


Einde bericht


-----------------------

(

(

---- --