opsporingsbericht - overval op een tijdelijk slachthuis te Haaltert

24/02/2009 16:11

Federale Politie - Police Federale

Op verzoek van de procureur des konings te Dendermonde vraagt de politie om volgende oproep te verspreiden :

Op maandag 8 december 2008 , de dag van het islamitische offerfeest, werd er een overval gepleegd op een tijdelijk slachthuis in Haaltert bij Aalst.

In de loop van de namiddag kwamen drie jongemannen aan bij de boerderij waar voor de gelegenheid een schapenslachthuis was ingericht. Tegen sluitingstijd bedreigde één van hen de dame aan de kassa met een vuurwapen. Een tweede, eveneens gemaskerde man greep de kassa en vluchtte ermee weg. De beide mannen liepen daarop naar een klaarstaande vluchtauto, een zwarte Golf, model 3, waarin de derde dader zat te wachten.

Van één van de daders kon een robotfoto worden gemaakt:

Het gaat om een jonge man van het noordafrikaanse type van vooraan in de twintig. Hij is slank en ongeveer 1m70 lang. Hij droeg een zwarte broek, een zwarte trui en fijne zwarte schoenen. Hij sprak Frans.

De daders vluchtten weg met een zwarte Volkswagen GOLF, type 3 met een sportuitlaat van het type Remus.

De wagen droeg buitenlandse nummerplaten: witte plaat met zwarte tekens, waarin een B en 095L voorkwamen. Tussen de B en 095 L zou een rode bol gestaan hebben.

Als u de man op de robotfoto herkent, eventueel in verbinding met de genoemde Golf, willen de speurders dat graag weten.

Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119.

Emailen kan ook via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat ook online op de politiewebsite in de rubriek "getuigen gezocht"

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel