Politie Noord- en Oost Gelderland

|   |Ermelo - Inbraak in bedrijf                |

In een bedrijf aan de Torenlaan in Ermelo is ingebroken. Er is geld buit gemaakt.


De daders zijn het bedrijf vermoedelijk binnengekomen via een koepel op het dak. De inbraak is tussen zaterdag 21 februari 13:00 uur en maandag 23 februari 09:00 uur gepleegd.

|   |Heerde - Veelpleger verdacht van meerdere diefstallen   |

De politie heeft maandagmiddag 23 februari een 35-jarige man uit Heerde aangehouden op verdenking van diefstal van een viertal mobiele telefoon uit een winkel aan de Zwolseweg in Heerde. Deze diefstal vond al eerder deze maand plaats. De man werd - lopend in het dorpscentrum - als de verdachte herkend door onder meer de eigenaar van de winkel. De gewaarschuwde politie heeft de man vervolgens meegenomen naar het politiebureau en werd voor nader onderzoek ingesloten. Hij kwam voor op de lijst van veelplegers.


De man bleek bij zijn aanhouding in het bezit van een nieuwe verpakte Bos-atlas, die hij eerder zonder te betalen had weggenomen bij een boekenwinkel in Heerde.


Bij nader verhoor bleek de man enkele weken geleden op verschillende dagen in Heerde tot twee maal toe goederen had weggenomen bij een tankstation en deze vervolgens voor contant geld weer inleverde bij de kassa. In één geval lukte hem dat direct. In het andere geval werd hem geld geweigerd wegens het ontbreken van een aankoopbon. In dat geval nam hij de goederen mee en bood de aan bij een ander tankstation waar hij wel contact geld ontving.


De aangehouden Heerdenaar bleek veelpleger. Hij wordt donderdag a.s. voorgeleid bij de rechter-commissaris in Zutphen en blijft naar verwachting tot aan de rechtzitting in hechtenis.


EINDE BERICHT


-----------------------

(

(

---- --