Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HET GROTE GENIETEN VAN DE FRANSE KEUKEN
FLO Amsterdam komt met eigen kookboek:
"l'Esprit Brasserie"

Amsterdam, 24 februari 2009 - FLO Amsterdam presenteert morgen haar eerste geïllustreerde kookboek,"l'Esprit Brasserie" genaamd. In aanwezigheid van een select gezelschap van bekende en minder bekende vaste restaurantgasten bereidt Chef-kok Rudolf Bos enkele van zijn succesrecepten. Onder de aanwezigen natuurlijk ook de familie Dijkstra - oprichters van de Eden Hotel Group - met als Nederlandse FLO-grondlegger Sjoerd Dijkstra. Hij haalde drie jaar geleden het FLO-concept naar Nederland. Johannes van Dam neemt morgen het eerste exemplaar van het kookboek in ontvangst . In het kookboek worden een aantal geheimen uit de fameuze Franse brasserie keuken onthuld. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Wende Snijders.

Keukengeheimen van "l'Esprit Brasserie"
In dit 126 pagina's tellende kookboek geeft Chef-kok Rudolf Bos de geheimen van de veelvuldig beproefde FLO recepturen weer, zodat gasten nu ook thuis kunnen genieten van de keukengeheimen van FLO Amsterdam. Culinaire creaties en traditionele topgerechten als het beroemde plateau Fruits de Mer passeren de revue. In het kookboek worden vijftien voorgerechten, zeventien hoofdgerechten en dertien nagerechten beschreven. Dagverse ingrediënten en eenvoudig te volgen recepturen vormen hierbij de basis. Dit alles geïllustreerd met duidelijke foto's van de gerechten. Natuurlijk wordt er in het boek ook aandacht besteed aan de combinatie van wijn en spijs; bij alle gerechten staat een passende wijnsuggestie vermeld.

Het kookboek "l'Esprit Brasserie" is te verkrijgen bij de recepties van alle zestien Eden City Hotels, via de website www.edencityhotels.com en bij een aantal geselecteerde adressen in Nederland De verkoopprijs is 19,95. Uitgever: Eden Hotel Group, Receptuur: FLO Amsterdam, Fotografie: Arnold West, Art direction: Paul Holtkamp bno.

FLO Nederland
FLO Amsterdam bestaat inmiddels alweer drie jaar en is een klassieker in de Amsterdamse restaurant scene. FLO Amsterdam maakt onderdeel uit van de Franse Groupe FLO, vooral bekend om zijn wereldberoemde Parijse brasseriën als Julien, Bofinger, FLO en La Coupole (www.groupeflo.com). De Franse sfeer is bij FLO Amsterdam al direct bij binnenkomst duidelijk merkbaar; het grote buffet van schaal- en schelpdieren bij de ingang is kenmerkend voor veel Parijse etablissementen. De menukaart is geïnspireerd op de typisch Franse cuisine en ambachtelijk vakmanschap. Later dit jaar worden vestigingen geopend in Eindhoven en Maastricht. Voor meer informatie over FLO Amsterdam en reserveringen zie www.floamsterdam.com.

Eden Rembrandt Square Hotel
Pal naast FLO Amsterdam is het Eden Rembrandt Square Hotel gevestigd. Met haar 166 hotelkamers, voorzien van alle moderne faciliteiten is dit dé plek om te verblijven na een heerlijk diner bij FLO Amsterdam. Het hotel maakt onderdeel uit van de Eden City Hotels, een Nederlandse hotelketen met 16 drie- en vier sterren hotels in de binnensteden van ondermeer Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Enschede, Eindhoven, Den Haag en Maastricht.