VNU Exhibitions Europe lanceert zes nieuwe beurzen Publicatiedatum: 24-02-2009

VNU Exhibitions Europe lanceert dit en volgend jaar zes nieuwe beurzen. Brussel wordt de thuishaven van VSK België en Elektrotechniek België. In Mexico organiseert VNU Exhibitions de agrobeurs FIGAP/ VIV America Latina. Nederland krijgt er met Greenbuild een beurs bij die zich richt op toekomstgericht bouwen. Met de nieuwe titel Geo-Info Xchange wordt ingespeeld op de commerciële mogelijkheden van geo-informatie. Eind volgend jaar organiseert VNU Exhibitions met Industry & Automation de grootste beurs in de Benelux op het gebied van industriële automatisering.

De eerste twee maanden van het jaar is de recessie volledig voorbij gegaan aan drie grote beurzen. Belangrijkste maatstaf is het waarderingscijfer dat exposanten aan de beurs geven. De Vakantiebeurs krijgt van de deelnemers een 7.4. De beurs wist het bezoekersaantal te stabiliseren op 134 duizend. De Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) vertoonde voor de tweede opeenvolgende keer groeicijfers. Met een stijging van 7 procent passeerden 59 duizend onderwijsprofessionals de poorten van het Jaarbeurscomplex. Het zakelijk succes drukten de exposanten uit in het cijfer 7.6.

Hoewel de bouw wordt genoemd als één van de sectoren die het de komende maanden moeilijk gaat krijgen, was daarvan op de Internationale BouwBeurs niets te merken. Exposanten hebben uitstekend zaken gedaan. De waardering lag met 7.5 hoog. De Internationale BouwBeurs groeide in aantal bezoekers naar ruim 116 duizend.

Directeur Beurzen & Cross Media John van der Valk constateert dat VNU Exhibitions door de inzet van databases steeds beter in staat is de juiste bezoekers bij de juiste exposanten te brengen. Dit verklaart volgens hem de hoge waarderingscijfers van exposanten. "We hebben enorme bedragen geïnvesteerd in databases en de wijze waarop wij doelgroepen met gerichte boodschappen benaderen en bij elkaar brengen. Vorig jaar hebben wij de Exporoute geïntroduceerd. Via internet brengen we exposant en beursbezoeker vóór de beurs met elkaar in contact. We zijn hiervoor bekroond met de ICT Award van the Global Association of the Exhibitions Industry."

Van der Valk: "We verwachten dat exposanten de beurs steeds vaker als instrument gaan inzetten om juist in tijden van crisis nieuwe klanten te trekken. Ook kijken ze óver de crisis heen. Nu zaaien om op het moment dat de economie aantrekt direct te oogsten. Dit past binnen recente voorspellingen van het Centraal Planbureau, waarin voor 2010 wordt uitgegaan van een razendsnel herstel van de winstgevendheid van het Nederlandse bedrijfsleven."

VSK België
19 t/m 21 november 2009
Tour & Taxis, Brussel

Geo-Info Xchange
2 en 3 december 2009
Jaarbeurs Utrecht

Greenbuild
27 t/m 29 januari 2010
Ahoy Rotterdam

Elektrotechniek België
27 t/m 29 april 2010
Tour & Taxis, Brussel

Industry & Automation
5 t/m 8 oktober 2010
Jaarbeurs Utrecht

FIGAP/ VIV America Latina
21 t/m 23 oktober 2010
Guadalajara, Mexico.


-.-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions