Ingezonden persbericht


Persbericht

Devoteam wint Wigo4it contract voor digitale media

Diemen, 24 februari - Devoteam Nederland en Devoteam België hebben samen het contract voor de ontwikkeling en implementatie van een nieuw Digitaal Media platform voor Wigo4it gewonnen. Wigo4it is een samenwerking van de sociale diensten van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Devoteam Nederland is sinds 2008 preferred supplier voor Wigo4it.

Wigo4it richt zich in eerste instantie op ICT: e-dienstverlening en elektronische uitkeringssystemen. Vandaar ook de naam Wigo4it: Werk, Inkomen, G4 (4 gemeenten), voor Informatietechnologie. Het platform moet de drager worden van de interne en externe communicatie. Wigo4it ziet ICT als een vliegwiel om met behulp van uniforme ICT-systemen en een gemeenschappelijk ICT-beleid haar missie te realiseren: de sociale diensten en de burger optimaal te dienen. Wigo4it zoekt beleidsvernieuwing door een gemeenschappelijke langetermijnvisie. Daarbij wordt communicatie binnen Wigo4it als één van de belangrijkste elementen in de bedrijfsvoering beschouwd. Als servicegerichte organisatie die in dienst staat van de sociale diensten is ook de externe communicatie uitermate belangrijk. Daarom wordt het digitaal media platform met verschillende communicatiemedia voor verschillende doelgroepen opgezet.

Rodney Kemp, Adjunct Director van Devoteam Nederland: 'Het Wigo4it-project is een zeer belangrijke stap in het realiseren van onze ECM-strategie, met Sharepoint als een belangrijke pijler. Het is een mooi voorbeeld van de kracht van internationale samenwerking binnen de Europese Devoteam groep'.

Devoteam Nederland heeft samen met het Enterprise Content Management-team (ECM) van de collega's in België een oplossing uitgewerkt op basis van Microsoft Sharepoint-technologie. Dit ECM veel ervaring opgebouwd met de ECM-suites van Open Text (Livelink & RedDot) en Microsoft (Sharepoint). Devoteam België is Global Partner van Open Text voor Benelux en Microsoft Gold Certified Partner voor ECM. Naast de uitgebreide ECM-suites van Open Text en Microsoft heeft het ECM-team ook ervaring met Web Content Management oplossingen van o.a. PoloPoly, Joomla en met eigen platformontwikkelingen op basis van Java (J2SE, J2EE).

Devoteam
Devoteam Nederland en Devoteam België maken deel uit van de Devoteam Group. Een groep die vandaag, met meer dan 4500 medewerkers en activiteiten in 24 landen, één van de grootste en snelst groeiende Europese bedrijven in de ICT sector is. Devoteam is sinds 2001 actief op de Nederlandse markt. Devoteam is een middelgrote, ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in adviseren, het bouwen en beheren van applicaties en infrastructuuroplossingen. Devoteam Nederland heeft ruim 150 medewerkers.

Noot voor de redactie,