Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zoover neemt WeerOnline over

Velp, 24 februari 2009 - Webassets BV, houdstermaatschappij van Zoover Media BV en Zoover International BV, heeft maandag 23 februari WeerOnline BV te Velp overgenomen.

WeerOnline BV is vooral bekend van de populaire website www.weeronline.nl met wereldwijde weerberichten, buienradar en satellietbeelden. Veel vakantiegangers gebruiken deze website om informatie te vinden over het weer op hun vakantiebestemming. Binnen de reisbranche is WeerOnline marktleider in het leveren van weersinformatie. Meer dan 70% van de Nederlandse touroperators maakt gebruik van het actuele weer, sneeuwhoogtes, etc.

Zoover Media BV en Zoover International BV exploiteren de websites van Zoover vakantiebeoordelingen in Nederland en andere Europese landen. Zowel Zoover als WeerOnline hebben de ambitie om hun Europese activiteiten verder uit te breiden. Door de overname kunnen beide partijen profiteren van elkaars kennis en ervaring.

Samen bieden Zoover en WeerOnline een uniek product voor de travel & leisure branche. In de meeste Europese landen neemt het gebruik van "user generated content" (zoals hotelbeoordelingen) een gigantische vlucht. Tevens verwachten beide partijen een toenemende behoefte aan duidelijke en toepasbare weerinformatie voor de Europese consument.

De Zoover websites zijn met jaarlijks 100 miljoen bezoekers de beste bezochte binnen de reisbranche in Nederland. In 2009 zullen WeerOnline en Zoover samen de magische grens van
1 miljard pageviews overschrijden. Het snel groeiende bedrijf heeft klanten in binnen- en buitenland. Eind 2008 eindigde Zoover in de Top3 van de prestigieuze 'Start Up' verkiezing tijdens LeWeb in Parijs. Zoover werd ook bekroond tot Beste Reiswebsite bij de Nederlandse "Website van het Jaar" verkiezing en kreeg onlangs de Innovatie Award van Thuiswinkel.org.

De website www.zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties worden beoordeeld. Ook is direct te zien waar een accommodatie geboekt kan worden en kunnen er vakantiefoto's en -video's worden toegevoegd. Zoover is sinds begin 2008 actief in het buitenland. Medio 2009 zullen Zoover en WeerOnline in meer dan 20 Europese landen actief zijn.

WeerOnline is opgericht in 2001 en is gevestigd in Velp. Naast het exploiteren van de website www.weeronline.nl levert WeerOnline ook weerinformatie aan andere websites en bedient boeren, tuinders, recreatieondernemers en bouwbedrijven met specifieke meteorologische producten. Veel kranten gebruiken weerinformatie van WeerOnline voor hun weerberichten. In de winter adviseert WeerOnline gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat over de gladheidbestrijding. WeerOnline heeft 26 medewerkers.

Noot voor de redactie (