Gemeente Hoorn

Gemeenteraad stemt voor herbenoeming burgemeester Hoorn

Op dinsdagavond 24 februari 2009 heeft de Hoornse gemeenteraad unaniem besloten burgemeester Van Veldhuizen bij de Minister van Binnenlandse Zaken voor te dragen voor herbenoeming. Hiermee volgde de gemeenteraad het advies van de vertrouwenscommissie herbenoeming burgemeester van 12 februari 2009 op. Ik word er wat verlegen van en ben er natuurlijk blij mee en dankbaar voor, zei burgemeester Van Veldhuizen in reactie op het besluit van de gemeenteraad. En nu maar gewoon weer verder hard aan het werk, samen voor de stad. Dat blijft het mooiste, het leukste en het meest waardevol.

De gemeenteraad is verantwoordelijk voor de herbenoeming van de burgemeester. Om de aanbeveling van de gemeenteraad voor te bereiden is een vertrouwenscommissie van raadsleden geformeerd. Deze vertrouwenscommissie heeft geconcludeerd dat de burgemeester zeer goed past in het bestaande functieprofiel en de daarin beschreven competenties. Naast de vertrouwenscommissie staat ook de raad unaniem achter de herbenoeming van de burgemeester en vindt de raad de burgemeester een aanwinst voor de stad.

De aanbeveling van de raad wordt, door tussenkomst van d e Commissaris van d e Koningin, toegezonden aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De burgemeester wordt door de Koningin benoemd, onder politieke verantwoordelijkheid van de Minister. De commissaris van de Koningin heeft hierbij een adviserende rol. De benoeming van de burgemeester vindt plaats voor het verlopen van zijn
1e ambtstermijn op 1 augustus 2009. Laatste wijziging van deze pagina: 24 februari 2009