CDA

Van Bochove: Minister moet in actie komen voor de woningmarkt

Afgelopen week vergaderde de Tweede Kamer over de problematiek in de woningmarkt. CDA-kamerlid Bas Jan van Bochove uitte hier zijn zorgen over de huidige situatie; de woningmarkt krijgt meer en meer te maken met de gevolgen van de crisis.

Problemen bij kredietverlening door banken en het feit dat mensen pas een huis kopen als het oude verkocht is maakt dat de woningmarkt behoorlijk op slot zit. Van Bochove: âWe zien te weinig actie van de minister. Terwijl er een breed scala aan mogelijkheden is.â

Die mogelijkheden zijn onder andere het stimuleren van energiezuinige maatregelen, renovatie en een intensivering van herstructurering. Ook op het gebied van financiële middelen zijn diverse zaken mogelijk. Van Bochove: âDit is nog maar een kleine greep. Ik heb eerder gezegd dat in deze situatie haastige spoed zelden goed is, maar ik hoor wel érg weinig van de minister van WWI.â Van Bochove vroeg de minister om nu snel met alle partijen om de tafel te gaan zitten, en de leiding op zich te nemen van een gezamenlijke aanpak. Het is van groot belang dat alle partijen daar hun eigen verantwoordelijkheid in nemen. De aanpak moet ook toekomstbestendig zijn. Minister van der Laan (WWI) zei halverwege maart te komen met een pakket van maatregelen.
---