Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 24-02-2009

Brandstichting fietsenwinkel in Bureau Hengeveld

LEUSDEN Op woensdag 25 februari wordt in de uitzending van Bureau Hengeveld aandacht besteed aan de brandstichting in een fietsenwinkel op de Hamerveldseweg in Leusden.

In de nacht van zaterdag 10 januari op zondag 11 januari werd brand gesticht bij de voordeur van de betreffende winkel. Gelukkig doofde het vuur en alleen de deur raakte beschadigd.

De winkeleigenaar had beveiligingcameras hangen en hierop is te zien dat op zondagochtend, omstreeks half vijf, een persoon brandbare vloeistof bij de deur spuit en vervolgens een enorme steekvlam ontstaat. De persoon vlucht dan. Gelukkig zet de brand niet door waardoor het pand niet afbrandde.

Gezien de steekvlam is het zeer aannemelijk dat de man gewond is geraakt en bijvoorbeeld brandwonden/verschroeiing aan hand en/of gezicht heeft opgelopen. Ook is op het beeldmateriaal te zien dat de man een specifiek loopje heeft. De politie hoopt dat de kijkers de man aan zijn uiterlijke kenmerken of het loopje herkennen of aanslaan op de informatie dat kort na 11 januari iemand uit zijn omgeving met onverklaarbare brandwonden rondliep.

Bureau Hengeveld is iedere woensdag om 17.35 en om 18.35 uur te zien op RTV Utrecht. Hierna elk uur herhaald tot 10.00 uur de volgende ochtend.
De uitzending wordt ook iedere donderdag om 17.05 uur herhaald. Zaterdagavond en zondagavond wordt de uitzending ook nog herhaald op U Stad.

Getuigen of mensen die menen deze verdachte te herkennen kunnen zich melden op het telefoonnummer 0900-8844 of, indien men anoniem wenst te blijven, het meldingsnummer 0800-7000.

Rijden op gestolen fiets

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een man op een gestolen fiets aangehouden. Omstreeks 16.45 uur gingen agenten naar een overlastmelding aan de Grote Haag. Agenten zagen bij deze overlastplegers een 43-jarige man staan uit Amersfoort met een fiets waarvan het slot was opengebroken. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Beroving tas

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 15.30/15.45 uur liep een 82-jarige vrouw uit Amersfoort over de Nicolaas Pienemanstraat. Zij liep hier met haar handtas. Plotseling werd haar handtas door twee onbekende jongens gepakt en de jongens renden hard weg. Een vrouw was getuige van deze beroving en zette de achtervolging in. Mooie daad maar helaas zonder resultaat omdat ze de jongens was kwijtgeraakt in een steegje. De politie zou graag in contact willen komen met de vrouw die achter de jongens aanging. Uiteraard worden andere getuige ook verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.