Gemeente Leidschendam-Voorburg


Veiligheid

Nieuwe hoogspanningskabel in Voorburg 24 april 2009- Landelijk netbeheerder TenneT gaat een nieuwe 150.000 Volt (150kV) verbinding aanleggen tussen Voorburg en Ypenburg. Deze nieuwe, ondergrondse kabel is nodig om het hoogspanningsnet in de regio verder uit te breiden en past in de netuitbreidingen die TenneT de komende jaren in de regio Den Haag uitvoert.

Ondergrondse kabel tussen Voorburg en Ypenburg De nieuwe kabelverbinding komt te liggen tussen de bestaande hoogspanningsstations van Voorburg en Ypenburg een over een lengte van circa 20 kilometer. Het in bedrijf nemen van deze hoogspanningsverbinding staat gepland eind 2009/begin 2010. Omwonenden, grondeigenaren en gebruikers krijgen de komende maanden mogelijk te maken met de aanleg van deze kabel.

Tracé van de kabel
Het tracé van de nieuwe verbinding komt vanaf het bestaande hoogspanningsstation van TenneT langs de A12 te liggen. De kabel gaat hierbij langs de Hoekwaterstraat, de Fransstraat en de Van Zegwaardstraat. Vervolgens zal de nieuwe kabel via de Van Leijdenstraat en de Koningin Wilhelminalaan verder richting Ypenburg worden aangelegd.

Zo min mogelijk overlast
TenneT realiseert zich dat de aanleg overlast met zich mee kan brengen en wil omwonenden tijdig betrekken. Daarom maakt TenneT bij de uitvoer gebruik van lokale kennis en ervaringen, zodat zoveel mogelijk rekening kan worden gehouden met de verschillende belangen. Gedurende het hele proces wordt intensief samengewerkt met alle betrokkenen, waaronder gemeente en grondeigenaren.

Inloopavond om plannen toe te lichten
Voor belanghebbenden en geïnteresseerden in het gebied waar de kabel komt te liggen, organiseert TenneT een inloopavond waarop de plannen worden toegelicht. Deze bijeenkomst staat gepland op: Wanneer:Woensdagavond 25 februari 2009
Waar:Wijkorganisatie De Grote Driehoek (Voorburg Noord), Van Faukenbergestraat 1, 2274 RX Voorburg.
Tijd: Inloopavond van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Voor meer vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons het servicecentrum van TenneT, 026-3731717 of servicecentrum@tennet.org. Of kijk op www.tennet.org/projecten. Hier vindt u onder " Kabel Voorburg" meer informatie .