Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Bedrag loonkostensubsidie 2009 vastgesteld

Sinds juli 2006 bestaat in Capelle aan den IJssel de mogelijkheid om subsidie voor loonkosten aan te vragen.

Sinds juli 2006 bestaat in Capelle aan den IJssel de mogelijkheid om subsidie voor loonkosten aan te vragen. Werkgevers komen hiervoor in aanmerking als ze een werkzoekende met een bijstandsuitkering in dienst nemen. Jaarlijks stelt het college de hoogte van het bedrag en het plafond van deze subsidie vast. Voor 2009 is het bedrag maximaal EUR 10.000, - met een subsidieplafond van EUR 2.000.000, -. Het bedrag dat wij verstrekken, komt de arbeidsmakelaar of de casemanager van Sociale Zaken overeen in overleg met de werkgever.

Waarom loonkostensubsidie?

Het doel van de subsidie is het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om een werkzoekende met een bijstandsuitkering in dienst te nemen. De `nieuwe' medewerker kan op deze manier betaalde werkervaring opdoen. Door dit duwtje in de goede richting slagen veel werkzoekenden erin een plek op de arbeidsmarkt te veroveren. En hoeven zij niet langer een beroep te doen op een bijstandsuitkering. Werkgevers krijgen de loonkostensubsidie als er sprake is van een reguliere arbeidsovereenkomst voor minimaal één jaar, voor zoveel uren dat de bijstandsuitkering niet langer noodzakelijk is. Sinds de invoering zijn meer dan 500 mensen met loonkostensubsidie aan de slag gegaan.

Meer informatie

De contacten lopen via Brigitte Frowijn, de arbeidsmarktmakelaar van de afdeling Sociale Zaken.Voor haar is het een uitdaging om het bedrijfsleven samen te brengen met de werkzoekenden. Werkgevers die enthousiast zijn geworden en mogelijkheden hebben om een medewerker met loonkosten in dienst te nemen, kunnen contact met haar opnemen, telefoon (010) 284 8355, e-mail b.f.frowijn@capelleaandenijssel.nl. U kunt ook hier een aanvraagformulier downloaden .