Gemeente Heemskerk


* nieuwsbrief

woensdag, 25 februari 2009

Registratiesysteem minicontainers eind maart 2009 van start

Elk huishouden van een laagbouwwoning beschikt standaard over één grijze en één groene minicontainer. De laatste jaren is duidelijk geworden dat het aantal minicontainers dat aangeboden wordt niet meer correspondeert met de aantallen in het containerbestand van ReinUnie. Dit komt bv. door diefstal van de minicontainer of doordat ze onterecht zijn meegenomen bij een verhuizing. Via het stickeren van de minicontainers wil ReinUnie registeren hoeveel minicontainers er in omloop zijn.

Unieke code
Alle minicontainers krijgen een sticker met een unieke code. Met deze code wordt de minicontainer 'gekoppeld' aan de woning waarbij deze hoort. ReinUnie zorgt ervoor dat de sticker op de juiste manier op de minicontainers wordt geplakt. U hoeft alleen uw minicontainer(s) op de betreffende stickerdag voor uw woning te plaatsen.

Begin februari
Begin februari ontvangt u een brief met een antwoordkaart van ReinUnie. U hoeft deze antwoordkaart alleen in te sturen indien u naast uw standaard grijze en groene minicontainer gebruikt wenst te maken van een extra minicontainer. Op de antwoordkaart staat aangegeven hoe u in aanmerking kunt komen voor deze extra minicontainer.

U ontvangt op een later tijdstip bericht wanneer de stickerdag is. Minicontainers zonder sticker worden vanaf een bepaalde periode niet meer geleegd. Ook hierover wordt u later nader geïnformeerd.

Vragen?
Neem dan contact op met de afdeling Klantenservice van ReinUnie. Op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur of via de e-mail klantenservice@remove-this.reinunie.nl. Ook op de website van ReinUnie, www.reinunie.nl, kunt u alle informatie over het registratiesysteem nalezen.

---