Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 25-02-2009

Buurtbewoners achter autokraker aan

NIEUWEGEIN Een getuige hield in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 februari een autokraker aan. De verdachte bleek twee autokraken te hebben gepleegd en had van een andere auto een onderdeel gestolen.

Rond 03.15 uur kreeg de politie de melding dat een vader (43) en zoon (17) op de Pieter Aertsenhage een autokraker op heterdaad hadden betrapt en hadden aangehouden. Agenten gingen met spoed ter plaatse. Toen zij de hoek omkwamen, zagen zij dat meerdere buurtbewoners een steeg in renden en kennelijk achter de gevluchte verdachte aanzaten. De verdachte, een 18-jarige jongeman uit Nieuwegein, kwam niet ver. Hij werd door een 43-jarige buurtbewoner aangehouden en vrijwel direct aan de agenten overgedragen. Hij had in een auto ingebroken en van een andere auto een onderdeel gestolen.

Het signalement van de 18-jarige verdachte voldeed geheel aan die van het signalement van een gevluchte verdachte van een autokraak op de Gerard ter Borchhage. Die kraak was rond 00.15 uur gepleegd. Bij fouillering van de verdachte werden goederen aangetroffen die uit de auto op de Gerard ter Borchhage waren gestolen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Gestolen fiets

NIEUWEGEIN Een jongen werd op dinsdag 24 februari aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 17.30 uur zagen agenten een jongen op de Landauerdrift op een fiets rijden. Bij het zien van de agenten ging de jongen ervandoor. Na een korte zoektocht troffen de agenten de jongen op dezelfde straat aan. De fiets waar hij op reed, zag er als nieuw uit, maar was niet meer voorzien van het originele ringslot. Bij navraag bij de politiemeldkamer bleek dat de fiets in januari 2008 in IJsselstein was gestolen. De jongen, 17 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden en de fiets werd in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.