Politie Haaglanden

Persberichten 25 februari

Haaglanden, 25-02-2009

Rijden zonder rijbewijs

Den Haag Agenten zagen dinsdag 24 februari om 16.50 uur een 26-jarige Hagenaar door het rode licht rijden op de kruising van de Stationsweg met de Hoefkade. Bij het uitschrijven van de bekeuring verklaarde de man zelf dat hij geen geldig rijbewijs had. De agenten namen hem mee naar het politiebureau waar hij voor beide overtredingen een proces verbaal kreeg.

Een slok te veel en geen rijbewijs

Den Haag Tijdens een alcoholcontrole op de Amsterdamse Veerkade op woensdag 25 februari om 00.30 uur bleek dat een 28-jarige Zoetermeerder te veel had gedronken. Op het politiebureau legde hij een blaastest af en blies 235 ugl. Ook bleek dat de man geen geldig rijbewijs had. Voor beide overtredingen kreeg hij een bekeuring. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Snelheidsduivels op de bon

Den Haag De politie controleerde dinsdag 24 februari tussen 7.30 en 9.45 uur op de Vaillantlaan in totaal 390 passanten op hun snelheid. Hiervan hielden zes bestuurders zich niet aan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 62 km/u.

Gewond door aanrijding met vrachtwagen

Den Haag Een 17-jarige Hagenaar raakte dinsdag 24 februari om 13.20 uur gewond bij een aanrijding. De jongen reed op zijn scooter op de Hobbemastraat. Bij de kruising met de Jacob Catsstraat zag hij de vrachtwagen, die van rechts kwam, over het hoofd. Het ambulancepersoneel vervoerde de Hagenaar voor controle naar het ziekenhuis, waar zijn verwondingen bleken mee te vallen.

Verkeerscontrole mondt uit in aanhoudingen

Den Haag Politieagenten zagen dinsdagavond rond 22.15 uur tijdens hun surveillance een scooter rijden over de Escamplaan met twee personen erop. Deze scooter viel op door het aparte rijgedrag van de bestuurder. Bij het zien van de politieagenten gingen de bestuurder en de bijrijder ervandoor. De agenten gingen achter het tweetal aan en hielden na een korte achtervolging het duo na een worsteling aan op de Soestdijksekade. Tijdens de achtervolging maakte de 18-jarige Haagse bestuurder vijf verkeersovertredingen, waar hij later voor werd geverbaliseerd. Zijn leeftijdsgenoot bleef een nacht op het politiebureau omdat hij nog verhoord moest worden over het in bezit hebben van een vals biljet van 50 euro en het beledigen en bedreigen van de politiemensen.


1.860 euro geïnd aan openstaande boetes

Den Haag/Loosduinen De politie liet gistermiddag rond 17.30 uur bij een 26-jarige bewoner aan De Brink zelf kiezen: of direct alle openstaande boetes betalen of mee naar het politiebureau. De Hagenaar koos eieren voor zijn geld en zorgde ervoor dat de politieagent 1.860 euro kon incasseren.

Diefstal fiets verijdeld

Den Haag Een 34-jarige man uit Groot-Brittannië probeerde dinsdag 24 februari om 10.30 uur een fiets mee te nemen uit een tuin van een woning aan de Bezuidenhoutseweg. Een oplettende buurman had al enkele dagen een man gezien die zich verdacht ophield in de buurt van de woning. Toen hij deze man met de fiets zag lopen, belde hij de politie. De agenten hielden de man aan. Na onderzoek bleek de fietsendief vermoedelijk al enkele dagen gebivakkeerd te hebben in het tuinhuisje. De eigenaar van de fiets, een 32-jarige man, was blij dat hij zijn fiets nog had.

Met alcohol op achter het stuur

Den Haag Een 38-jarige man moest woensdag 25 februari om 03.25 uur zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal omdat hij met hoge snelheid en onder invloed van alcohol over de Wassenaarseweg reed. Bij de controle op alcoholgebruik blies de man 615 ug/l.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Teveel op

Wassenaar Bij een alcoholcontrole 25 februari om 01.05 uur viel een 47-jarige automobilist uit Wassenaar door de mand. De Wassenaarder, die reed onder invloed, moest blazen. De uitslag was 295 ugl. Met een proces-verbaal ging de man naar huis. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Snelheidscontrole

Rijswijk Bij een snelheidscontrole dinsdag 24 februari tussen 13.00 uur en 16.30 uur op de Prinses Beatrixlaan controleerde de politie 565 automobilisten. Tien van hen reden te hard en kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Fietser gewond bij aanrijding

Westland Een nog onbekende fietser raakte woensdag 25 februari gewond bij een aanrijding op de Bospolder in Honselersdijk. Het slachtoffer werd omstreeks tien voor zeven aangereden door een personenbusje dat waarschijnlijk een bocht te krap nam. De man is met been- en hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Aangehouden na hufterig verkeersgedrag

Westland Een 51-jarige man uit Naaldwijk is donderdag 24 februari aangehouden nadat hij zich in het verkeer niet bepaald als een heer had gedragen en bovendien twee politieagenten beledigde. Politieagenten zagen de man omstreeks één uur s middags rijden over de Verdilaan. De man stopte niet voor een zebrapad waar op dat moment voetgangers overstaken. Toen de agenten even later hun auto voor de wagen van de man zetten om hem op zijn gedrag aan te kunnen spreken, stak hij zijn middelvinger naar hen op. De man ontweek vervolgens de politieauto en parkeerde zijn auto. Daarop werd hij aangehouden. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Duitser aangehouden voor internetmisbruik

Westland Een 45-jarige Duitser is woensdag 24 februari aangehouden, omdat hij op het internet surfte via een onbeveiligd netwerk van een 78-jarige vrouw uit Naaldwijk. De man werd betrapt toen hij in de Willem van Hooffstraat in zijn auto pornosites zat te bekijken via de internetaansluiting van de 78-jarige. De man is aangehouden voor diefstal/verduistering.

Pizzakoerier lichtgewond bij aanrijding

Delft Een 18-jarige pizzakoerier uit Delft is woensdag 24 februari aangereden op de kruising van de Buitenhofdreef en de Diepenbrockstraat. Een 22-jarige automobilist verzuimde omstreeks acht uur s avonds de pizzakoerier voorrang te verlenen. Het slachtoffer moest voor controle naar het ziekenhuis. Daar bleek zijn letsel mee te vallen.

Drie weken vast na vergeten ID-bewijs

Delft Een 21-jarige inwoner van Delft had woensdag 24 februari beter zijn identiteitsbewijs mee kunnen nemen toen hij de straat op ging. De man ging er omstreeks elf uur s ochtends vandoor toen een politieagent op de Martinus Nijhofflaan hem om zijn identiteitsbewijs vroeg. Na een korte achtervolging kon de man op de Isaac da Costalaan worden aangehouden. Hij bleek nog een celstraf van 21 dagen te moeten uitzitten. Daar is hij inmiddels aan begonnen.

Jongetje vernielt ruit van school

Delft - Een 8-jarig jongetje uit Delft is woensdag 24 februari aangehouden nadat hij een ruit van een school aan de van Alkemadestraat had vernield. De jongen gooide omstreeks vijf uur een baksteen door een ruit. Nadat de 8-jarige was aangehouden, is hij in overleg met zijn moeder doorverwezen naar Bureau Halt voor een zogenoemde Stop-procedure.

Fietster gewond

Zoetermeer Bij een aanrijding raakte dinsdag 24 februari om 08.25 uur een 34-jarige fietsster uit Zoetermeer lichtgewond. De vrouw fietste op de Paletsingel met de kruising Kleurlaan toen een 50-jarige automobilist uit Zoetermeer haar geen doorgang verleende. Het slachtoffer viel en raakte licht gewond aan haar knie.

Man en vrouw aangehouden na mishandeling

Zoetermeer Een man en een jonge vrouw mishandelden 24 februari omstreeks 14.50 uur een 19-jarige man uit Zoetermeer op de Jan van Beierenlaan, Het slachtoffer hield aan de mishandeling een rood gezicht en een beginnend blauw oog over. Politieagenten hielden korte tijd later een 19-jarige man uit Zoetermeer en een 17-jarige jonge vrouw uit Den haag aan. Aan de mishandeling ging een ruzie vooraf in de relationele sfeer.