Gemeente Veenendaal


Nieuwe APV: lastenverlichting voor bewoners en ondernemers

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal hebben op 24 februari 2009 besloten om een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) ter vaststelling aan de gemeenteraad aan te bieden.

Steeds meer gemeenten zetten stappen om de administratieve lasten en regeldruk voor burgers en bedrijven te verminderen. Zo ook Veenendaal. Daarom heeft het college van B&W op 24 februari jl. besloten een nieuwe APV ter vaststelling aan de raad aan te bieden. De APV bevat spelregels voor de openbare ruimte.

Â

Voor het organiseren van buurtgerichte evenementen als een straatfeest, buurtbarbecue of kinderkleedjesmarkt is straks geen vergunning meer nodig, maar gelden algemene regels. Horecaondernemers hoeven nog maar 1 vergunning voor zowel de exploitatie, sluitingstijd en het terras aan te vragen. Deze vergunning is voor onbepaalde tijd en tegen een lager tarief (⬠200,00). De vergunningsplicht voor uitstallingen bij winkels vervalt.

Â

In de nieuwe APV zullen dagelijkse ergernissen zoals hondenpoep streng worden aangepakt. Daarnaast worden ook regels opgenomen om, naast het hinderlijk gebruik van drank, het hinderlijk gebruik van softdrugs op straat te verbieden. Ook straatvechten is op grond van de nieuwe APV strafbaar.

Â

De APV wordt 16 april in de gemeenteraad besproken en zal 1 juni in werking treden.