Gemeente Lelystad


* Lelystad Vogelstad: vogels kennen en kijken

Lelystad Vogelstad: vogels kennen en kijken

Vanaf maart wordt Lelystad een jaarlang Vogelstad. In dit jaar worden er allerlei activiteiten georganiseerd op het gebied van vogels georganiseerd. Het gaat daarbij niet om zeldzame vogels maar juist om vogels die in de tuin en het openbaargroen leven.

Vogelcursus

De KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) organiseert voor iedere Lelystedeling een leuke en interessante vogelcursussen. In twee avonden leert u alles over de bekendste vogels. Natuurlijk hoe ze er uit zien, maar bijvoorbeeld ook hoe je aan de snavel kunt zien wat ze eten, waar ze broeden of hoe ze zingen. Tijdens de cursus ligt er allerlei informatiemateriaal waaronder vogelboeken ter inzage. Ook krijgt u informatie over verrekijkers. Met een verrekijker wordt een vogel veraf opeens een vogel dichtbij.

De cursus wordt afgesloten met een vogelexcursie op een zaterdagmiddag.

Cursusdata

Deel 1 op donderdag 12 maart om 20.00 uur in het kantoor van het IVN, Botter 11 - 37. Deel 2 op donderdag 19 maart om 20.00 uur in het kantoor van het IVN. Excursie op zaterdag 4 april, start om 13.30 bij het kantoor van Landschapsbeheer Flevoland, Botter 14 - 03

Opgave

Wilt u alles weten over de vogels in uw tuin en het openbaar groen? Geef u dan op (tot uiterlijk 9 maart) bij Berry van Elst, telefoon 242 769 (e-mail vanelsten@hetnet.nl) of Jeroen Reinhold, Landschapsbeheer Flevoland, telefoon 294 939. (e-mail reinhold@landschapsbeheer.net).

Natuurrijke stad

Lelystad is een natuurrijke gemeente. Je hoeft niet ver van huis om die natuur te kunnen beleven. In het openbaar groen en tuinen komen enkele tientallen vogelsoorten voor, van heel algemeen zoals de koolmees en merel tot behoorlijk zeldzaam zoals het kleine, maar mooie goudhaantje.

26 soorten

Tijdens Lelystad Vogelstad wordt er op verschillende manieren aandacht besteed aan vogels. In het bijzonder aan 26 soorten die in tuinen en het openbaar groen regelmatig voorkomen. Van al deze vogels verschijnt, om de veertien dagen, een vogelportretje in de Flevopost. In het Stadsbulletin kunt u iedere maand wat ándere informatie over vogels lezen. Ook op andere manieren, samen met scholen, organisaties, bedrijven en verenigingen, zal er aandacht besteed worden aan vogels.

Kleurenposter

Die 26 vogels zijn afgebeeld op een kleurenposter met een beperkte oplage die verkrijgbaar is bij de infobalie van het Stadhuis.
---