Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, update 12.10 uur

Utrecht, 25-02-2009

Vrouw aangereden, automobilist rijdt door

VEENENDAAL Een fietsster werd op dinsdag 24 februari aangereden door een automobilist. De automobilist reed door.

Rond 06.25 uur reed een 27-jarige vrouw uit Veenendaal met haar fiets over het fietspad van De Smalle Zijde, komende uit de richting van de Groenveldselaan en gaande in de richting van de Rondweg-Oost. Over de rijbaan reed een automobilist in dezelfde richting. Ter hoogte van perceel 11 stak de fietsster de rijbaan over, werd door de auto aangereden en kwam ten val. De automobilist reed door. Hij reed in een donkere Volkswagen Golf.

Het slachtoffer werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Zij had onder andere letsel in haar gezicht opgelopen, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Zij is naar haar huisarts gegaan en die constateerde meerdere kneuzingen.

De politie stelt een onderzoek in. Aan getuigen van het ongeval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Jongeren aangehouden

AMERONGEN Drie jongens werden op dinsdag 24 februari aangehouden omdat zij een man hadden mishandeld.

Rond 19.25 uur verliet een 37-jarige man uit Amerongen een winkel aan de Koenestraat. Voor de winkel hing een groepje jongelui en de Ameronger sprak hen op hun overlastgevende gedrag (blokkeren doorgang) aan. Dat viel niet in goede aarde: hij werd door drie jongens geslagen en geschopt en verdedigde zichzelf. Het slachtoffer belde 112, waarop de verdachten ervandoor gingen.

Agenten gingen ter plaatse en hielden op de Koenestaat drie verdachten, jongens van 15 jaar uit Leersum, aan. Het slachtoffer had lichte verwondingen aan zijn hoofd, arm en been en deed aangifte van mishandeling. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen van fiets geduwd

VEENENDAAL Een 13-jarige jongen uit Veenendaal is dinsdag 24 februari lichtgewond geraakt toen hij door een nog onbekende man van zijn fiets werd geduwd en ten val kwam.

De jongen fietste rond 15.45 uur vanaf de school aan de Kerkewijk richting het centrum van Veenendaal. Op het fietspad stond een auto geparkeerd, waardoor de jongen rechts over het trottoir langs de auto reed. De auto reed hem even later links voorbij en parkeerde een stukje verderop in een parkeerhaven. De bijrijder stapte uit, liep op de jongen af en duwde de 13-jarige van diens fiets. Hierdoor kwam de jongen hard ten val en bezeerde zijn rechterheup en rechter bovenarm. De man is vervolgens ingestapt en weggereden. Volgens een 13-jarig Veenendaals vriendje van het slachtoffer is hij ook al een keer lastig gevallen door dezelfde mannen. Samen met hun vaders hebben de jongens aangifte gedaan op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.