CSM

Persbericht
TOYOBO EN PURAC GAAN STRATEGISCHE SAMENWERKING AAN

Diemen, 25 februari 2009 ­ PURAC, onderdeel van CSM, en TOYOBO, een vooraanstaand Japans bedrijf gespecialiseerd in chemicaliën, plasticfolie en glasvezel, maken bekend dat zij een strategische samenwerking zijn aangegaan voor de productie van herwinbare materialen. Deze worden geproduceerd op basis van de non-GMO lactide monomeren van PURAC en zullen door TOYOBO in maart 2009 op brede schaal op de Europese markt worden gebracht onder de merknaam VYLOECOL®.

VYLOECOL® is een gepatenteerd amorf biologisch afbreekbaar polymelkzuur (PLA) dat oplosbaar is in standaard organische oplosmiddelen. Beoogde toepassingen zijn coatings en adhesives voor verpakkingsfolie en -materialen. De belangstelling voor natuurlijke en biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen neemt in hoog tempo toe. Met VYLOECOL® is het mogelijk volledig natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen te ontwikkelen.

VYLOECOL® is gemaakt op basis van lactiden afkomstig van PURAC. PURAC levert deze lactiden onder de merknaam PURALACTTM aan een selecte groep partners die de monomeren omzetten in speciale polymeren met toegevoegde waarde. De unieke D- lactide technologie van PURAC stelt deze partners in staat innovatieve oplossingen te ontwikkelen ter verbetering van de hittebestendigheid, een van de belangrijkste belemmeringen voor toepassing van standaard PLA.


---



CSM