Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Officiële opening Bijlmer Sportcentrum

24 februari 2009

De officiële opening van het nieuwe Bijlmer Sportcentrum vindt plaats op woensdag 25 februari a.s. Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet opent het nieuwe Bijlmer Sportcentrum met Emile Jaensch (portefeuillehouder Sport en Recreatie) en Peter-Paul Daey Ouwens (operationeel directeur Optisport).

Parel van Zuidoost
De centrale ligging van het Bijlmer Sportcentrum aan het Anton de Komplein levert een directe bijdrage aan de levendigheid van het plein. De fitnessruimte is vanaf het plein prominent te zien en het wedstrijdbad heeft zicht op het Bijlmerpark. Elvira Sweet: Het sportcentrum is een echte parel van Zuidoost. Het Anton de Komplein groeit steeds meer uit tot het kloppende stadshart van Amsterdam Zuidoost. Een bruisend plein waar bewoners van de verschillende woonwijken elkaar kunnen ontmoeten, samen kunnen sporten, genieten van een optreden op het plein of in het Bijlmer Parktheater, dat over enkele maanden zijn deuren zal openen."

Architectuurprijs
Het Bijlmer Sportcentrum is onlangs genomineerd voor de Amsterdamse Architectuur Prijs. Emile Jaensch is verheugd: "De opening heeft de nodige vertraging gehad, maar ik ben blij dat de schoonheid van het gebouw wordt gewaardeerd. Het is zowel van binnen als van buiten een prachtig sportcentrum waar bewoners uit Zuidoost veel sportplezier beleven." De winnaar van de Amsterdamse Architectuur Prijs wordt op 8 april a.s. bekendgemaakt.

Bijlmer Sportcentrum
Het nieuwe Bijlmer Sportcentrum is een multifunctioneel complex met de hoofdfuncties: 25 meter wedstrijdbad, recreatiebad, doelgroepenbad, sporthal en fitnessruimte. Naast deze sportfaciliteiten biedt het sportcentrum ruimte voor vergaderingen, feesten en bijeenkomsten. Het ontwerp is van Vera Yanovshtchinsky Architecten en kenmerkt zich door veel licht en verrassende doorkijkjes. In het ontwerp staan het `zien en gezien' worden centraal.



Het programma voor de officiële opening van het Bijlmer Sportcentrum is als volgt:


* 16.00 - 17.00 Ontvangst genodigden Bijlmer Sportcentrum, Anton de Komplein 157

* 17.00 - 17.45 Openingshandeling met toespraken van
- Elvira Sweet, voorzitter stadsdeel Zuidoost
- Emile Jaensch, portefeuillehouder Sport stadsdeel Zuidoost
- Peter-Paul Daey Ouwens, operationeel directeur Optisport
* 17.45 Start rondleiding + borrel
* 19.30 Einde

Tussen 13.00 en 16.30 uur vinden diverse sportactiviteiten plaats in het Bijlmer Sportcentrum:


* van 13.00 tot 16.30 uur het Schoolzwemkampioenschap Amsterdam Zuidoost in het zwembad in samenwerking met de Koninklijke AZ en DMO

* van 14.00 tot 16.30 uur sportinstuif in de sporthal.


---