Gemeente Delft

Havenkantoor per 1 april op Hooikade 13 open

Vanaf 1 april a.s. kunnen bezoekers, met vragen over waterrecreatie in Delft, terecht bij de havenmeester in het havenkantoor. In het gebouw zijn ook zogenoemde 'natte ruimtes' aanwezig, waar passanten van de haven kunnen douchen. Het college van Burgemeester en Wethouders trekt voor de realisatie ¤ 165.000,- uit.

Het havenkantoor (ca. 20 m2) komt in het pand Hooikade 13, op de begane grond. De gemeente krijgt de ruimte uiterlijk op 1 juli van de eigenaar in gebruik. Voor de periode van 1 april (start vaarseizoen) tot 1 juli komt er een tijdelijke voorziening. De 'natte ruimtes', douches en toiletruimtes voor de passanten van de haven, komen in de kelder van het pand. Deze ruimtes komen eerder dan 1 juli al beschikbaar.

De havenmeester houdt toezicht op vele 'waterplekken' in de stad en behoudt de basiswerkplek in het Jongenshuis (huisvestingslocatie van sector Toezicht Openbare Ruimte). Het havenkantoor is een bepaald aantal uren van de dag geopend. Dit zal duidelijk worden aangegeven op de buitenzijde van het pand. Telefonisch is het havenkantoor de gehele dag bereikbaar .

Ronald Vuijk, wethouder economische zaken Delft: 'Met de vestiging van het havenkantoor aan de Hooikade 13 komt er voor de waterrecreanten een duidelijk aanspreekpunt. Daar kunnen zij terecht met hun vragen en is informatie beschikbaar over waterrecreatie in Delft.'

Noot voor de redactie (