Onderzoekspanel speciaal voor de filmsector


UTRECHT, 20090225 -- Stichting Filmonderzoek heeft recentelijk een grootschalig onderzoekspanel voor de film- en bioscoopindustrie opgezet. Leden van het panel worden maandelijks geënquêteerd over hun filmconsumptie. De enquêtes hebben variërende, uiteenlopende thema's en gaan in op actuele kwesties. Inmiddels bestaat het MoviePanel uit zo'n 2.500 leden.

De onderzoeken geven antwoord op vragen als `welke invloed heeft de filmpiraterij op het bioscoopbezoek' en `hoe beoordelen leden het filmaanbod in Nederland?' Stichting Filmonderzoek zet MoviePanel in voor diverse opdrachtgevers uit de filmsector. Zo wordt via het MoviePanel uitvoering gegeven aan de Bioscoopmonitor, waarbij tussentijds word gerapporteerd aan de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) en de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF). Op deze wijze zal de filmsector beter kunnen inspelen op de veranderende wensen en eisen van consumenten.

Stichting Filmonderzoek verricht, gevraagd en op eigen initiatief, onafhankelijk onderzoek naar de Nederlandse en de internationale filmsector. De Stichting voert onderzoek uit om een algemeen inzicht in de filmsector te geven, eventuele knelpunten in de branche zichtbaar te maken en mogelijkheden voor te dragen iets aan deze knelpunten te doen.

MoviePanel is in korte tijd uitgegroeid tot een grootschalig online onderzoekspanel. De hoeveelheid panelleden groeit sterk door. Het panel is voor iedereen in Nederland toegankelijk en heeft een landelijke spreiding. Panelleden worden geworven via bioscopen, het Internet en via advertenties.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over MoviePanel? Neem dan contact op met info@moviepanel.nl of breng een bezoek aan onze website www.moviepanel.nl. Voor meer informatie over Stichting Filmonderzoek verwijzen wij u naar de website www.filmonderzoek.nl.





Ingezonden persbericht