Gemeente Harenkarspel

Commissievergadering Ruimtelijke Zaken

Woensdagavond 25 februari vergadert de commissie Ruimtelijke Zaken (RZ) in het gemeentehuis aan de Oostwal in Tuitjenhorn. De vergadering begint om 19.30 uur in commissiekamer 013 bereikbaar via ingang avondgebruik aan de Delftweg. De vergadering wordt geleid door voorzitter Ir. M.A. Leyen, is openbaar en dus toegankelijk voor een ieder. Burgers die willen inspreken, kunnen zich tot een half uur voor de vergadering aanmelden bij de raadsgriffier.

Enkele onderwerpen op de agenda zijn:


1. Opening.

2. Spreekrecht burgers.

3. Vaststellen van de agenda .

4. Vaststelling besluitenlijst openbare vergadering raadscommissie RZ van 14 januari 2009

5. Presentatie verkeersplan door adviesbureau Witteveen en Bos
6. Opiniërende discussie over beleid hobbymatige paardenbakken
7. Voorstel over bomenverordening 2009 ter vervanging van bomenverordening 1998

8. Voorstel over monumentenverordening Harenkarspel 2008
9. Voorstel om bevoegdheid art. 19 lid 1 WRO voor vervangende nieuwbouw van stolpboerderij Valkkogerweg 49 in Valkkoog te delegeren aan het college.

10. Voorstel om bevoegdheid art 19 lid 1 WRO voor vergroten bedrijfsruimte Warmenhuizerweg 23 te Warmenhuizen te delegeren aan college

11. Ingekomen stukken gericht aan raad ter advisering aan raadscommissie: ter afdoening college: a. brief van stichting Stralingsarm Nederland met kerstwens en WOB verzoek
12. Mededelingen en stukken ter inzage in het kader van de actieve informatieplicht van het college: a.. Toezeggingenlijst voor RZ onderwerpen met gelegenheid hierover aan portefeuillehouders vragen te stellen. Ter inzage: Voorstel over beleidsnotitie Kampeerbeleid voor kleinschalige kampeervormen, voorstel pilot verkeersremmende maatregelen, voorstel rapportage handhaving modderbeleid, memo over werkvoorraad rond procedures VRO, memo bagger.

13. Inventarisatie onderwerpen thema-avonden 2009
14. Rondvraag en sluiting

De volledige agenda is te vinden op deze website in de rubriek gemeentebestuur onder Agenda commissies

Toelichting pt. 6:

In de raadsvergadering van 3 februari is dit onderwerp niet behandeld en teruggestuurd naar de commissie, vooral om insprekers nog gelegenheid te geven hun mening te geven. Aanleiding om de al eerder vervaardigde notitie door de raad te laten vaststellen is de komst van de paardenbak in Tuitjenhorn en klachten van omwonenden. In de notitie worden regels gesteld, ondermeer om overlast vanwege lichtmasten en dergelijke te voorkomen.

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600